Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta: Venäjä-pelkojen lietsominen palvelee Nato-agendaa

Venäjän toimintaa on monin osin perusteltua arvostella, mutta arvostelun tulee perustua todennettuun tietoon.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki jatkoi (HS Mielipide 11.9.) ristiretkeään suomalaisia sosialidemokraatteja vastaan – tällä kertaa virheellisillä tiedoilla.

Lepomäen mukaan sosialidemokraattien vaatimuksesta vuoden 2011 hallitusneuvotteluissa olisi kasvulukuja tarkistettu ylöspäin. Näinhän neuvotteluissa ei tehty. Sen sijaan sovittiin 2,5 miljardin euron sopeutusohjelmasta, jossa mukana olivat paitsi menosäästöt myös lisäverotulot. Neuvotteluissa sovittiin myös, että heikomman talouskehityksen toteutuessa talouspolitiikkaa tarkistetaan.

Lopputuloksena oli vaalikauden aikana lähes kuuden miljardin euron sopeutusohjelma, jossa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vaatimus ja tuloerojen kasvattamisen torjuminen olivat keskiössä.

Kun Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne (HS Vieraskynä 8.9.) kritisoi Ulkopoliittisen instituutin tuoretta Venäjä-selvitystä, hänellä on siihen hyvät perusteet. Kun instituutin työntekijät kehottavat varautumaan siihen, että Venäjä kyseenalaistaa Suomen itsenäisyyden vuonna 2017, mihin muuhun tämä perustuu kuin pelotteluun? Mikään Venäjän valtiojohdon lausunto – viimeksi presidentti Vladimir Putinin vierailu heinäkuussa – eivät sisällä tällaista.

Venäjä-pelkojen täysimittainen lietsominen palvelee niin Ulkopoliittisen instituutin johdon kuin kansanedustaja Lepomäenkin agendaa Nato-jäsenyyden ajamisessa. Venäjän toimintaa on monin osin perusteltua arvostella, mutta arvostelun tulee perustua todennettuun tietoon.

Sdp:n entisellä kansanedustajalla Kimmo Kiljusella ja yli 84 000 kansalaisaloitteen allekirjoittajalla on täysi oikeus esittää selvitettäväksi nykyisen eläkeindeksin parantamismahdollisuudet. Vastuullisten päättäjien tehtävänä on vastata tähänkin kansalaisaloitteeseen asiallisesti, tietoon nojaten.

Kansanedustaja Lepomäen Kiljuseen kohdistama kritiikki olisi rehellisemmällä pohjalla, jos hän eläkeasiassa tunnustaisi kokoomuksen omat aiemmat kannanotot. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies nimittäin lupasi eläkeindeksin parantamisen ennen vuoden 2007 vaaleja. Vaalien jälkeen lupaus petettiin.

Maarit Feldt-Ranta

kansanedustaja (sd)

hallitusneuvottelija 2011

Raasepori

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat