Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreiden puolustuspolitiikka ei vakuuta

Vihreiden malli karsisi reservin koon pahimmillaan alle kolmannekseen nykyisestä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vihreät kertoivat viime viikonloppuna turvallisuuspoliittisista linjanvedoistaan. Puolueen mukaan asevelvollisuus on uudistettava valikoivaksi ja pitkällä aikavälillä täysin vapaaehtoiseksi.

Vihreiden valikoivaan asevelvollisuuteen tähtäävässä ohjelmassa reservin määrä karsittaisiin 75 000–150 000 sotilaaseen. Vihreiden malli siis karsisi reservin koon pahimmillaan alle kolmannekseen nykyisestä.

Vihreiden puolustuspoliittiset linjaukset ovat vaarallisia Suomelle ja koko Itämeren alueen turvallisuudelle.

Suomen puolustuksen perusta on vahva asevelvollisuuteen pohjautuva reservi ja kattava alueellinen maanpuolustus. Laajan – joskin jo entisestä kevennetyn – reservin tärkein tavoite on pelotevaikutuksen luominen, jottei reserviä tarvitsisi ikinä käyttää.

Maanpuolustuksemme pohjaa siihen, että koko Suomea Hangosta Utsjoelle puolustetaan. Reservin merkittävä supistaminen johtaisi väistämättä alueellisen maanpuolustuksen karsintaan sekä puolustuksen keskittymiseen suuriin kaupunkeihin ja strategisesti merkittäviin kohteisiin. Tämä ei ole kestävä linjaus kansakunnan eheyden kannalta.

Naapurimaamme Ruotsi lakkautti yleisen asevelvollisuuden vuonna 2010. Nyt demarivetoinen hallitus harkitsee asevelvollisuuden palauttamista, koska Ruotsin puolustuskyky rapistui asevelvollisuuden lakkauttamisen seurauksena. Naapurissamme on myös ymmärretty, että Itämeren turvallisuustilanne on vakavasti heikentynyt ja siihen on reagoitava asianmukaisesti.

Suomessa vihreät ovat viime aikoina tavoitelleet uskottavuutta sekä turvallisuuspoliittisena keskustelijana että koko Suomen puolueena. Nämä kannanotot ilmentävät, että vihreät ovat hyvin kaukana realistisesta otteesta kummassakin keskustelussa. Isänmaan turvallisuudella ei saa käydä uhkapeliä.

Timo Heinonen

kansanedustaja (kok)

puolustusvaliokunnan jäsen

Loppi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat