Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työttömyys ei ole työttömän oma vika

Työttömän turha juoksuttaminen ja tukien leikkaaminen eli ostovoiman vähentäminen ei lisää työpaikkoja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suuri joukko ihmisiä, hallitus mukaan lukien, tuntuu kuvittelevan, että työttömät ovat kotonaan passiivisesti makaavia työhaluttomia hylkiöitä. Näitä hylkiöitä pitää kaikin keinoin ”aktivoida”, joten hallitus suunnittelee työttömien haastattelemista kolmen kuukauden välein.

Työttömän aktiivisuudeksi ei lasketa sitä, että hän etsii töitä satojentuhansien muiden työttömien kanssa alati vähenevien avoimien palkkatyöpaikkojen valikoimasta. Aktiivisuudeksi lasketaan sen sijaan se, että työtön saa töitä viideksi päiväksi kolmen kuukauden sisällä.

Mistä näitä viiden päivän palkkatyöpaikkoja löytyy? Kuinka monella työttömällä on rahaa matkustaa haastatteluun joka kolmas kuukausi?

Käännetään asetelma toisinpäin. Yritysten rekrytoinneista vastaavat henkilöt pitäisi panna tiukkaan haastatteluun. Heiltä pitäisi vaatia kolmen kuukauden välein selvityksiä annetuista lopputileistä, palkattomista työntekijöistä ja palkattujen työntekijöiden määrästä.

Jos yritys kieltäytyisi haastattelusta, siitä seuraisi rahallinen sanktio. Kerätyt varat voitaisiin käyttää työttömien palkkatukiin.

Työttömyys ei ole työttömän syytä. Työttömän turha juoksuttaminen ja tukien leikkaaminen eli ostovoiman vähentäminen ei lisää työpaikkoja.

Tiina Arlin

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat