Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampo Terho mielipidesivulla: Perussuomalaisilla ei ole yhteyttä äärijärjestöihin

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän toimintaa ei ohjaile eikä siihen vaikuta mikään ääriliike. Koko ajatus on naurettava, kirjoittaa Sampo Terho.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Markku Ulander / Lehtikuva
Sampo Terho
Sampo Terho Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Helsingin Sanomien kirjoitus (21.9.) perussuomalaisten ja erilaisten äärijärjestöjen väitetystä ”verkostosta” oli vääristelty.

Perussuomalaisilla ei puolueorganisaationa ole mitään yhteyttä jutussa mainittuihin järjestöihin. Jutussa olleet esimerkit yksittäisten kansanedustajien väitetyistä yhteyksistä Suomen vastarintaliikkeeseen ovat vanhoja ja julkisuudessa jo moneen kertaan kumottuja.

Joihinkin järjestöihin perussuomalaisten kuviteltu verkko todistettiin sillä, että edustajamme ovat puhuneet näiden järjestöjen tilaisuuksissa. Tähän totean, että itse olen toistuvasti puhunut muun muassa vihreiden nuorten tilaisuuksissa, mutta vihreät nuoret eivät tästä huolimatta ole perussuomalaisiin sidoksissa olevan järjestö.

Katupartioihin yhteys todisteltiin yksinkertaisesti sillä, että perussuomalaiset eivät halunneet kieltää niiden toimintaa tai osa edustajista piti niiden toimintaa mahdollisesti jopa myönteisenä. Suomessa on yli satatuhatta yhdistystä ja järjestöä, joista yhtäkään emme ole vaatineet kiellettäväksi, mutta ne eivät silti ole meihin mitenkään kytköksissä.

Suomen Sisussa kyllä on perussuomalaisia henkilöjäseniä, mutta niin on muistakin eduskuntapuolueista. Suomen Sisu ei ole yhdenkään puolueen alainen organisaatio. Suomen Sisun nimittäminen äärijärjestöksi on ylipäänsä HS:n oma linjaus, mikä onkin tietysti helpoin tapa osoittaa henkilöyhteyksiä ”äärijärjestöihin”.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana tiedän, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän toimintaa ei ohjaile eikä siihen vaikuta mikään ääriliike. Koko ajatus on naurettava. Meihin kohdistunut pelko ja huterat linkitykset viittaavat paremminkin siihen, että meitä itseämme halutaan leimata ääriliikkeeksi.

Jos joitain todellisia yhteyksiä osoitetaan, ryhdymme toimenpiteisiin. Todisteiden kuitenkin puuttuessa oudoksun Helsingin Sanomien vihjailevaa journalismia.

Tämä halventaa perussuomalaisten yli puolta miljoonaa äänestäjää ja paisuttelee äärijärjestöjen vaikutusvaltaa.

Sampo Terho

perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat