Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puhelimessa myyntimiehen kanssa sovittu ei aina pidä paikkaansa

Operaattorin vaihtaminen on helpompaa nyt kuin ennen, mutta näyttää siltä, että asiakkaiden harhauttaminen ja helppojen voittojen hankkiminen ei ole hävinnyt mihinkään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Puhelinoperaattorini myyntimies soitti ja kertoi sekä netti- että puhelinsopimukseni olevan taas katkolla. Mutta ei hätää. Nyt hän tarjoaa aikaisempien tilalle – samoin eduin – yhdistelmäsopimusta. Myyntimies kyseli vielä, oliko taloudessa muillakin vastaavia laitesopimuksia, jotka voitaisiin yhdistää ”saman katon alle”. Näin saisimme hintaetua.

Kerroin, että en tee tällaisia sopimuksia puhelimessa. Kuluttajatoimittajana olen aikanaan neuvonut katselijoita aina vaatimaan sopimusesitykset paperilla nähtäväksi, jotta niihin voi rauhassa ja harkiten perehtyä. Mustaa valkoisella.

No, sopimusesitys tuli sähköpostissa. Huomasin, että se ”samoin eduin” ei pitänytkään paikkaansa. Palvelusta veloitettaisiin vastedes 28 prosenttia aikaisempaa enemmän.

Sähköpostissa sopimusesityksen lähettäjäksi oli merkitty operaattori ilman sopimusneuvottelijan nimeä. Tämä oli kyllä kertonut nimensä puhelun alussa, mutta päiväunilta herättyäni minulla ei sattunut olemaan muistiinpanovälineitä käsillä – harvalla on.

Kun sähköpostin lähettäjäksi oli merkitty ”automaatti@operaattori.fi” oli selvää, että siihen ei voinut vastata. Ainoa tie olisi ollut ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Kokemus on opettanut, että se vasta tuskallinen tie onkin.

Toinen keino on hakea kaupungista operaattorin palvelupiste – ja jonottaa siellä.

Teleoperaattoreiden toiminnassa on samoja vivahteita kuin 1990-luvun alussa, jolloin niiden toimintaa arvosteltiin mediassa, myös television Kuningaskuluttaja-ohjelmassa, jossa itse aiheen parissa työskentelin: perusteettomia puhelinlaskuja ja tylyä palautetta.

Kuluttajalle operaattorin vaihtaminen on kyllä helpompaa nyt kuin 20 vuotta sitten, mutta näyttää siltä, että asiakkaiden harhauttaminen ja helppojen voittojen hankkiminen ei ole hävinnyt mihinkään.

Sellainen ei ole hyväksi alan imagolle.

Jaakko Kyläsalo

toimittaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat