Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junien täsmällinen kulku on tärkeää

Kehitämme viestintäämme häiriötilanteissa, ja uusia ratkaisuja on tulossa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eija Kilkki kirjoitti mielipidesivulla (HS 15.9.) junamatkustuksen täsmällisyydestä. Pahoittelemme, että junaliikenteessä on ollut mainittuja häiriöitä.

Kilkin mainitsemana päivänä, 8. syyskuuta Liikennevirasto teki Kouvolan ratapihalla radantarkastusta. Tähän liittyen radalla oli usean kilometrin matkalla ja usean päivän ajan erityisen alhainen nopeusrajoitus, joka johti junien myöhästymiseen Itä-Suomessa.

VR viesti tästä nettisivuillaan, Twitterissä ja Facebookissa, henkilökunta opasti matkustajia junissa ja Liikennevirasto viesti puolestaan asemilla. On ikävää, että tiedotus ei tavoittanut kirjoittajaa. Kehitämme viestintäämme häiriötilanteissa. Uusia ratkaisuja on tulossa.

VR ja rataverkosta vastaava Liikennevirasto tekevät yhdessä paljon työtä junien täsmällisyyden parantamiseksi. Junat kulkevat Suomessa eurooppalaisittain hyvin aikataulussaan.

Tänä vuonna kaukojunista 87 prosenttia on ollut aikataulussa, lähijunista 95,7 prosenttia.

Junien reaaliaikainen täsmällisyys on nähtävissä nettisivuillamme vr.fi.

Yleisimmät syyt myöhästymiseen ovat rata- ja kalustoviat sekä ulkopuoliset tekijät kuten myrskyt, onnettomuudet tai ilkivalta. Jokainen myöhästyminen on harmillinen.

Täsmällisyys ja kirjoittajankin mainitsemat edulliset liput ovat tärkeitä tekijöitä junamatkustuksen suosion lisäämiseksi. Helmikuussa tehty hintojen lasku on lisännyt tasaisesti kaukojunien matkamääriä.

Mika Heijari

viestintäpäällikkö, VR Group

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat