Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Te-toimiston silmissä jokainen työnhakija on lähtökohtaisesti työhaluton vätys

Jätin epähuomiossa vastaamatta minulle välitettyyn työnhakuilmoitukseen ja menetin työttömyysetuuteni 60 päiväksi, kirjoittaa nimimerkki ”En ole kieltäytynyt työstä”.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Lannistetun kokemukset (HS.fi/mielipide 23.9.) nostivat jälleen otsikoihin te-toimistojen päätökset. Uudenmaan te-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen kiirehti kertomaan (HS.fi 23.9.), ettei kukaan pahuuttaan hylkää tukia.

Jäin itse työttömäksi kesällä, minkä jälkeen olen työskennellyt keikkapohjalta ja hakenut aktiivisesti töitä. Yhdessä työttömyysturvan kanssa olisin pystynyt ylläpitämään jonkinlaista elintasoa siihen saakka, kunnes työllistyn uudestaan.

Te-toimisto välitti minulle yhden työilmoituksen, jota se kutsuu työtarjoukseksi. Omasta virheestäni johtuen en kuitenkaan nähnyt kyseistä ilmoitusta ajoissa, koska ilmoitus välitettiin minulle sähköiseen palveluun, jota en muistanut olevan olemassakaan.

Te-toimisto vaati minulta selvitystä, johon vastasin, että työn hakemattomuus johtui inhimillisestä virheestä, eikä minulla toisaalta olisi ollut työhön vaadittavia taitojakaan. Korostin myös omaa aktiivisuuttani. Omasta mielestäni olin kokonaisuuden kannalta tehnyt mahdollisimman paljon oman työllistymiseni eteen.

Tämä selvitys ei te-toimistolle kelvannut, vaan työttömyysturvahakemukseni hylättiin ja työttömyysetuuteni evättiin 60 päiväksi. Minun katsottiin kieltäytyneen työstä, vaikka olin vain epähuomiossa jättänyt vastaamatta minulle välitettyyn työnhakuilmoitukseen.

Laki on yksiselitteinen, sillä työstä kieltäytymisestä voidaan rangaista epäämällä työttömyysetuus 60 päiväksi. Ongelma on, että lakia tulkitaan niin, että kaikki, jotka eivät vastaa ”epähuomiossakaan” te-toimiston välittämiin työilmoituksiin, tulkitaan kieltäytyneiksi työstä.

Te-toimiston päätökset tuntuvat kohtuuttomilta ja epäoikeudenmukaisilta. Toimistoilla ei selvästi ole aikaa keskittyä yksittäisen ihmisen tilanteeseen ja miettiä asiaa kokonaisuuden kannalta. Monessa tapauksessa se kuitenkin tuottaisi paremman lopputuloksen.

Nyt te-toimiston silmissä jokainen työnhakija on lähtökohtaisesti työhaluton vätys, jolle pitääkin antaa keppiä, jotta oppii olemaan.

En ole kieltäytynyt työstä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat