Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiläisautoilijat näyttivät kansainvälisiä käsimerkkejä, jotta käsittäisin typeryyteni

Olisiko minun pitänyt ripustaa autooni kyltti, jossa kerron olevani maalainen ja etten aja tätä reittiä päivittäin, kysyy Riitta Takala.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Asun pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tulin viime maanantaina illalla autolla tyttäreni luokse Kruununhakaan yöpymään, jotta pääsisin aamulla rauhallisesti ja sujuvasti autolla Meilahteen sytostaattihoitoihin. Siellä minun piti olla hiukan ennen aamuyhdeksää.

Mielestäni lähdin liikkeelle ajoissa, kello kahdeksalta. Helsingin keskustassa on menossa useita katu- ja putkitöitä, joista ulkopaikkakuntalaisilla ei välttämättä ole tarkkaa tietoa. Niinpä minäkin jouduin valitsemaan uuden reitin – en ehkä parasta mahdollista, mutta sen, jonka tiesin vievän perille ajoissa.

Mutta nyt tälläkin reitillä oli käynnissä tietyö, jonka vuoksi kaksi kaistaa muuttui yhdeksi. Tämä aiheutti ruuhkan. Voi minua parkaa, kun ymmärtämättömyyttäni jatkoin valitsemallani kaistalla liian pitkälle. Ruuhkan takia en päässytkään enää vaihtamaan kaistaa. Ei puhettakaan, että vetoketjuperiaate olisi toiminut.

Siinä sitten seisoin ja yritin työntää autoni nokkaa johonkin väliin. Viereisellä kaistalla ajavat autot vain tiivistivät välejään. Minulle näytettiin erilaisia kansainvälisiä käsimerkkejä, jotta käsittäisin typeryyteni. Tätä voi sanoa liikenneraivoksi.

Olisiko minun pitänyt ripustaa autooni kyltti, jossa kerron olevani maalainen ja etten aja tätä reittiä päivittäin?

Kiitos sille ystävälliselle autoilijalle, joka antoi minulle tietä. Seuraavalla kerralla tulen paikalle suoraan pohjoista reittiä – sitä, jonka tunnen ja jossa riski saada raivoa osakseen vähäisempi. Olen autoillut aasialaisessa suurkaupungissa ruuhkissa useita vuosia. Kokemukset sieltä ovat kovin erilaisia.

Riitta Takala

Riihimäki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat