Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyllä naiset ymmärtävät ikääntyvänsä – siksi moni päätyykin hankkimaan lapsia epäsopivan miehen kanssa

Nuori nainen saattaa olla täysin yksin tunteidensa kanssa. Itse hukkasin elämästäni 15 vuotta väärissä suhteissa, kirjoittaa nimimerkki Autetaan toisiamme.

Mielipide
 
Autetaan toisiamme

Olen 33-vuotias lapseton nainen. Luin Helsingin Sanomista jutun, miten kahdesta lapsesta unelmoivan kannattaa aloittaa yrittäminen viimeistään 31-vuotiaana.

Tämä kertoo minusta vain sen, miten pihalla ammattiauttajakin on perhesuunnittelun neuvonnassa. Jutussa kirjoitettiin, miten ”moni uskoo, että jos itsensä pitää timmissä kunnossa, munasarjatkin rullaavat vuodesta toiseen kuin juoksumatto. No, eivät rullaa.”

Koskaan aiemmin naisella ei ole ollut nykyisenkaltaista vapautta päättää omasta lisääntymisestään. Tämä tuo mukanaan aivan uudenlaisen vastuun nuorelle ihmiselle.

Jotta lapsia voisi saada biologisesti hyvässä iässä, kaksikymppisen naisen tulisi osata järjestää itselleen tasapainoinen ja pitävä parisuhde. Tähän päästäkseen hänen tulisi osata käsitellä ihmiselämän syviä kysymyksiä – esimerkiksi yksinolemisen pelkoa, itsensä oikeanlaista arvostamista, itsensä hyväksymistä ja niin edelleen.

Eivät nuoret naiset ajattele itsekkäästi ”kunhan maapallo on kierretty, loppututkinto tehty, unelmien työpaikka saatu ja sielunkumppani löydetty”. Nuoret naiset ovat peloissaan. Elämä on pelottavaa, kun ohjat pitäisi ottaa omiin käsiin. Jos rehellisesti kysytään, kuinka moni keski-ikäinenkään on tässä onnistunut? Tai edes sisäistänyt asian?

Ja kyllä naiset ymmärtävät ikääntyvänsä. Siksi moni päätyykin vaihtoehtona hankkimaan lapsia epäsopivan miehen kanssa. Pariskuntien erotilastot ja erolapsien ahdistus kertovat tästä omaa karua kieltään.

Nuori nainen saattaa olla täysin yksin tunteidensa kanssa. Usein nämä tunteet ovat myös alitajuisia. Tunteista puhuminen ja vaikka terapiassa käyminen on kuitenkin fiksua: mitä pikemmin löytää itsensä, sen parempi kaikille.

Itse hukkasin elämästäni 15 vuotta väärissä suhteissa, koska niistä lähteminen pelotti. Lapsista aloin haaveilla jo vuosia sitten.

Ammattiauttajilta ja kanssaihmisiltä toivoisin, ettei ketään syyllistettäisi, vaan kuunneltaisiin aidosti.

 

Lue myös: Kahdesta lapsesta unelmoivan kannattaa aloittaa yrittäminen viimeistään 31-vuotiaana – testaa, millä todennäköisyydellä perhehaaveesi toteutuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat