Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten käy Pirkkolan urheilupuiston?

Yleiskaavan toteuttaminen jättäisi rakennusten ja uimahallialueen väliin kapeimmillaan alle sadan metrin levyisen kaistaleen metsää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Haaganpuron taimenten ohella on toinenkin laji, jota Keskuspuistoa supistava yleiskaavaehdotus uhkaa. Tämä laji on Pirkkolan urheilupuistossa ulkoliikuntaa harrastavat kaupunkilaiset. Jos puiston länsiosa rakennetaan ehdotuksen mukaisesti, ulkoilumahdollisuudet katoavat suurimmaksi osaksi.

Rakentamisen alle jäisi ensiksikin perinteinen Laaksosta Pitkäkoskelle johtava reitti, joka on samalla osa Pirkkolan kolmosen lenkkiä. Sitä käyttävät kävelijät, lenkkeilijät ja pyöräilijät. Kolmosen lenkillä järjestetään seurojen testijuoksuja ja se on tarpeen myös Pääkaupunkijuoksulle.

Pirkkolan upea pururatakin tuhoutuisi. Pururadasta on ollut iloa myös hiihtäjille, sillä lumisina talvina sitä on kiertänyt kaikenikäisiä ja -tasoisia sivakoijia kerännyt latu. Puiston länsiosan metsäalueella liikkuvat puolestaan kuntosuunnistajat iltarasteilla sekä lajin taitoja opettelevat suunnistuskoululaiset. Viimeksi metsän ovat löytäneet polkujuoksijat ja maastopyöräilijät.

Yleiskaavan toteuttaminen jättäisi rakennusten ja uimahallialueen väliin kapeimmillaan alle sadan metrin levyisen kaistaleen metsää. Kovin paljon leveämpi metsä ei olisi muuallakaan. Ulkolajien harrastamista ei voida siirtää toisaalle Pirkkolaan, sillä puiston länsiosa on varattu rakennetuille liikuntapaikoille ja kentille.

Tiivistyvässä Helsingissä kaupunkisuunnittelun pitäisi tiedostaa henkistä ja fyysistä terveyttä ylläpitävien luonnonläheisten ulkoliikuntapaikkojen tarve.

Pirkkolan urheilupuisto ja muut vastaavat alueet on hyvä säilyttää myös tuleville helsinkiläisille.

Timo Herranen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat