Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Te-toimiston mielestä taksia pitää voida ajaa ilman ajokorttiakin

Järjestelmän suurin vääryys on siinä, että te-toimiston asiantuntija voi käytännössä täysin anonyymisti päättää asiakkaan elannon lakkauttamisesta, kirjoittaa Ilkka Paukkunen HS:n mielipidesivuilla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Uudenmaan te-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen vakuutti (HS.fi 23.9.), että te-toimisto tekee työvoimapoliittiset lausuntonsa aina lain perusteella. Mattoa ei vedetä asiakkaiden alta pahantahtoisuuttaan. Kokemukseni te-toimiston käytännöistä eivät tue tätä näkemystä.

Työskentelen Helsingissä aikuissosiaalityössä. Olemme se paikka, jonne ihminen saapuu, kun muuta vaihtoehtoa elannon hankkimiseksi ei enää ole.

Tapaamisiin hakeutuu toistuvasti asiakkaita, joiden työttömyysetuuden te-toimiston asiantuntijat ovat katkaisseet erikoisin perustein. Suosikkiesimerkkini on tapaus, jossa te-toimisto ei katsonut ajokortin menettämisen olleen asiakkaalle perusteltu syy lopettaa tämän työsuhde taksinkuljettajana. Taksia oli siis ilmeisesti voitava ajaa myös ilman ajokorttia.

Järjestelmän suurin vääryys on, että te-toimiston asiantuntija voi käytännössä täysin anonyymisti päättää asiakkaan elannon lakkauttamisesta – ilman tämän kuulemista tai valitusoikeutta.

Ilkka Paukkunen

sosiaalityöntekijä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat