Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsilta on otettava kännykät pois välitunnilla – Opetushallitus saisi korjata järjenvastaisen linjansa

Onko joku vanhempi tosissaan sitä mieltä, että koulun välitunnitkin on käytettävä esimerkiksi Pokémonien metsästämiseen?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Opetushallitus on linjannut, etteivät peruskoulut voi kieltää lapsilta matkapuhelimien käyttöä välitunneilla, koska se rajoittaisi yksilön sananvapautta. Tämä päätös aiheuttaa monenlaista harmia ja ongelmallisia tilanteita koulupäivään niin oppilaille, lasten vanhemmille kuin myös koulun henkilökunnalle.

Matkapuhelimen käyttö tuo kiusaamiseen aivan uudenlaisia ulottuvuuksia, kun monikanavaiset yhteydet ovat jatkuvasti saatavilla ja esimerkiksi kuvien ja videoiden jakaminen ja editointi välituntitilanteissa on mahdollista ja saa nopeasti laajan levikin. Koulu puolestaan ei vastaa kadonneista ja rikkoutuneista matkapuhelimista, mutta silti henkilökunta joutuu toistuvasti selvittämään tällaisia tapahtumia.

Välitunnit ovat lasten liikkumista, leikkimistä, sosiaalisten tilanteiden harjoittelua ja kaverisuhteiden vahvistamista varten. Puhelimia ja pelejä ehtii näpytellä riittävästi vapaa-ajallakin. Vai onko joku vanhempi tosissaan sitä mieltä, että hänen lapsensa pelaa liian vähän ja koulun välitunnitkin on käytettävä esimerkiksi Pokémonien metsästämiseen?

Miksi Opetushallitus on linjannut matkapuhelinten käytön koulujen välituntien osalta näin järjenvastaisella ja koulujen arkea hankaloittavalla tavalla? Olisiko mahdollista harkita tätä linjausta uudelleen?

Heta Warto-Tillander

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat