Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköinen ylioppilaskoe on tuomittu liian ankarasti

Se, että keski-ikäiset arvostelevat sähköistä ylioppilaskoetta, on absurdia. Eiväthän he ole itse edes kokeilleet sitä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Antti Niemi kritisoi (HS.fi/mielipide 24.9.) sähköisiä ylioppilaskokeita, joita on muutenkin arvosteltu paljon.

Kirjoitin maantieteen tänä syksynä ja mielestäni sähköinen ylioppilaskoe oli todella kätevä. Koen, että asiasta varteenotettavampi mielipide tulee järjestelmää käyttäneen abiturientin suusta eikä lukion ensimmäisellä luokalla olevan opiskelijan vanhemman.

Toisin kuin Niemi antoi ymmärtää, koneen ”buuttaaminen” on todella helppoa. Lukiossamme sitä harjoiteltiin kahdesti, ja osaavat opettajat auttoivat jokaista henkilökohtaisesti. Koneen ei tarvinnut olla vanha tai jotain tiettyä merkkiä.

Digitaaliset taidot ovat todella tärkeitä, ja tietokoneen ohjelmia on hyvä opetella käyttämään. Miksi pitäisi painottaa kynä ja paperi -kokeita, kun työelämässä käytännössä kaikki tehdään tietokoneilla?

Kaikkihan osaavat kirjoittaa kynällä paperille. Enemmän hyötyy, jos osaa käyttää erilaisia taulukko-ohjelmia ja tehdä esimerkiksi diagrammeja tilastojen pohjalta. Asiat, joita opetellaan sähköisiä ylioppilaskokeita varten, eivät mene hukkaan.

Se, että keski-ikäiset arvostelevat sähköistä ylioppilaskoetta ja kommentoivat asiaa, on absurdia. Eiväthän he ole itse edes kokeilleet sitä. Ylioppilaskokeet ovat muuttuneet muutenkin 30 vuoden aikana jo todella paljon.

Sara Kalsta

abiturientti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat