Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksinäinen elämäntapani ei kuulu kenellekään professorille

Ymmärrän sen, että ylipainooni, tupakointiini ja viinanjuontiini suhtaudutaan tuomitsevasti – onhan näillä kiistattomia kansanterveydellisiä ulottuvuuksia.

Mielipide
 
Lassi Kurittu

Sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari esitteli Helsingin Sanomissa näkemyksiään yksinäisyydestä (HS 28.9.). Saari rinnasti yksinäisyyden kansantautiin – jopa kollektiiviseen alkoholismiin – ja piti sitä syvän ja kroonisen kärsimyksen aiheuttajana. Edelleen Saari kertoi yksinäisyydellä olevan ”hämmästyttävän lineaarinen” yhteys yhteiskunnalliseen asemaan.

Koska suhtautuminen tupakanpolttoon ja ylipainoon on muuttunut nopeastikin, Saaren mielestä myös suhtautumisesta yksinäisyyteen tulisi tehdä yhteiskunnallinen kysymys ja sillä tavoin puuttua tähän ”viheliäiseen ongelmaan”. Konkreettisena keinona Saari esitti kuorojen(!) perustamista yksinäisille.

Syvästi yksinäisenä ihmisenä en voi kuin ihmetellä. Ymmärrän sen, että ylipainooni, tupakointiini ja viinanjuontiini suhtaudutaan tuomitsevasti – onhan näillä kiistattomia kansanterveydellisiä ulottuvuuksia. Sen sijaan en käsitä, että tietoisesti valitsemaani yksinäiseen elämäntapaan tulee joku professori heristelemään sormeaan. Mitä se Juho Saarelle kuuluu, käynkö kuorossa vai en?

Jos tästä nyt väkisin jokin yhteiskunnallinen ongelma pitää kaivaa, kyllä se on professorin hämmästyttävän lineaarinen ajattelu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat