Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikennekaari epäilyttää – miten liikkuu metsätaipaleen takana asuva mummo, entä menevätkö taksien taksat suoraan taskuihin?

Taksiliikennöinti on nyt valvottua ja tasa-arvoista. Miten käy tulevaisuudessa, kysyy Petri Jalo.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Voihan liikennekaari. Kaunista ajatusta ja käytännössäkin monella tapaa toteuttamiskelpoista. Mutta miten on ajateltu toteuttaa pienen syrjäkylän perimmäisellä metsätaipaleella asuvan mummon kulkeminen, jos taksien päivystysvelvoite loppuu? Epäilemättä suurkaupunkien keskustoissa autoja on aina tarjolla. Mutta kuka päivystää vapaaehtoisesti paikkakunnalla, jossa ei tule montakaan tilausta esimerkiksi arkiöinä?

Mitä tehdään taksamittareilla, jos tarvetta on vain maksupäätteelle ja käteiskassalle hinnoittelun ollessa vapaata? Mitä tekee metsätielle ohjattu taksikuski aamuyöllä, kun kyydissä oleva ei suostu maksamaan sitä mitä kuljettaja pyytää? Asiakashan voi tulkita, että hinnoittelun ollessa vapaata myös tinkaamiselle on enemmän tilaa. Kuka ottaa vastuun kuljettajien turvallisuudesta?

Entä kun asiakkaana on huonokuntoinen vanhus, joka ei pysty pitämään puoliaan? Kuinka paljon tulee väärinkäytöksiä kuljettajien puolelta? Tilaisuus tunnetusti saattaa tehdä varkaan.

Taksiliikennöinti on nyt todella valvottua ja tasa-arvoista. Kuinka paljon vastedes menee rahaa suoraan taskuun – rahaa, josta ei makseta veroa? Miten käy Kelan ajovälityksen, johon on panostettu satojamiljoonia euroja ja joka toimii? Miten käy tuttujen taksipalveluiden mahdollistamisen esimerkiksi pienten lasten kohdalla? Miten turvataan luotettavan taksipalvelun tulevaisuus koko Suomessa?

Petri Jalo

Masku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat