Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkibulevardit ovat turvattomia

On väitetty, että kaupunkibulevardeja tarvitaan, jotta niiden laidoille voitaisiin asuttaa kymmeniätuhansia uusia helsinkiläisiä. Keskuspuiston reunat saavat mennä pesuveden mukana.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Osmo Soininvaaran kirjoituksessa (HS Mielipide 27.9.) tiivistyi osuvasti vihreiden asfalttisiiven bulevardisuunnitelmien perimmäinen tavoite: ”Sekin on muuten yllättävää, että ympäristönsuojelun nimissä puolustetaan moottoritietä ja vastustetaan pikaratikkaan perustuvaa liikennettä.”

Tähän saakka on pyritty eri tavoin vähentämään autoilua kantakaupungin alueella, hyvällä menestyksellä. Nyt halutaan saman toteutuvan muuallakin Kehä I:n sisäpuolella.

On väitetty, että kaupunkibulevardeja tarvitaan, jotta niiden laidoille voitaisiin asuttaa kymmeniätuhansia uusia helsinkiläisiä. Keskuspuiston reunat saavat mennä pesuveden mukana.

Nuo määrät mahtuisivat helposti muuallekin – jos haluttaisiin – esimerkiksi suunnittelemalla Kalasataman, Pasilan ja Matinkylän kokoisia keskuksia kaikille juna- ja metroasemille. Lähes käyttämätön kortti on myös tähtääminen ylöspäin rakentamalla asukkaiden haluamia korkeita torneja.

Keskuspuistoa ja huonoa välityskykyä vähemmälle huomiolle on jäänyt bulevardien ehkä suurin ongelma: turvallinen liikenneympäristö on muuttumassa turvattomaksi. Mottoritiepätkien ja eritasoliikenteen tilalle tulisi Huopalahdentien, Mannerheimintien ja Mäkelänkadun tapaisia pääkatuja. Kaupunkisuunnittelijat kertovat, että haitat kyetään estämään tarjoamalla tärkeimmät palvelut bulevardin molemmilla puolilla. Tällöin tarve päästä bulevardin toiselle puolelle jalkaisin tai pyörällä vähenisi.

Esimerkiksi Lauttasaaressa tämä taitaa olla täysin mahdotonta. Kaikki koulut ja kaupat ovat Länsiväylän/bulevardin eteläpuolella.

Tilanne ei muuksi muutu, vaikka myös väylän pohjoispuolelle on tulossa lisää asutusta. Vastaavia esimerkkejä on myös muilla suunnilla vaikka kuinka paljon.

Veikko Rinne

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat