Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalla lasten hyvinvointia tuetaan monin tavoin

Yhä suurempi osa työstä hoidetaan normaalin, sosiaalihuoltolain mukaisen sosiaalityön piirissä, ja varsinaisessa lastensuojelussa hoidetaan yhä vaikeampia asiakkaita.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla (HS 30.9.) otettiin kantaa Vantaan lastensuojeluun. Uusi sosiaalihuoltolaki muuttaa parhaillaan lastensuojelun toimintamalleja niin, että yhä suurempi osa työstä hoidetaan normaalin, sosiaalihuoltolain mukaisen sosiaalityön piirissä, ja varsinaisessa lastensuojelussa hoidetaan yhä vaikeampia asiakkaita. Työ on raskasta, mutta Vantaan lastensuojelussa terveysperusteiset poissaolot ovat kuitenkin merkittävästi pienemmät kuin muissa sosiaalityön yksikössä.

Pätevistä sosiaalityöntekijöistä on pula koko maassa. Vantaan lastensuojelussa palkat ovat suuremmat kuin muissa pääkaupunkiseudun kunnissa, jotta palkkaus ei olisi este pätevien sosiaalityöntekijöiden saamiselle. Kirjoituksessa mainittu 3 200 euroa on sosiaalityötekijän peruspalkka, jonka päälle tulevat kokemuksesta riippuvat lisät, jolloin palkka nousee yli 3 600 euroon.

Vantaalla on vakinaisen tai sijaisen pätevyyden täyttäviä sosiaalityöntekijöitä 89 prosenttia. Lastensuojelu on organisoitu niin, että keskitetty virka-aikainen päivystys pystyy nopeisiin ratkaisuihin lapsen tilanteen sitä vaatiessa. Virka-ajan ulkopuolella lastensuojelun päivystyksestä huolehtii Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystys.

Aluehallintovirasto Avi valvoo koko maassa lastensuojeluun pääsyn määräaikoja, ja Vantaa on pysynyt lakisääteisissä määräajoissa.

Paineen alaisena työskentelevä henkilökunta tekee hyvää ja tärkeää työtä. Lainsäädännön tuomat rakenteelliset muutokset näkyvät arjessa. Me jokainen koemme muutokset eri tavoin, mutta esimiehinä pyrimme siihen, ettei työ kuormittaisi ketään liikaa.

Lasten hyvinvointi on tärkeintä. Lastensuojelussa työskentelee eri alojen ammattilaisia, ja kullekin lapselle ja perheelle pyritään löytämään parhaiten sopiva tuki. Toiminnassa panostetaan yhä enemmän ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Anna Cantell-Forsbom

perhepalvelujen johtaja

Jaana Vilpas

lastensuojelun palvelupäällikkö Vantaan kaupunki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat