Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös taksinkuljettajan pitää elää työllään

Jos taksien määrä kadulla lisääntyy kaksinkertaiseksi, myös odotteluaika taksitolpilla kasvaa kaksinkertaiseksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen seurannut harmistuneena uuden taksilain ympärillä vellovaa uutisointia. Hallituksen edustajat säteilevät onnellisina kertoessaan, kuinka taksilupien vapauttaminen lisää yrittäjyyttä. Pitäisi kuitenkin muistaa, etteivät kaikki ihmiset syystä tai toisesta halua alkaa yrittäjiksi talouden vaikeina aikoina.

Suomessa on tuhansia ihmisiä, jotka ajavat taksia täysin tyytyväisinä – vieraan palveluksessa. Oma bruttopalkkani kuukaudessa kymmenen vuoden ajokokemuksella ja 55:n viikkotyötunnin jälkeen on noin 2 200 euroa. Nettopalkastani lähes puolet nielaisee helsinkiläisen vuokrakaksion vuokra.

Helppo yhtälö: Jos taksien määrä kadulla lisääntyy kaksinkertaiseksi, myös odotteluaika taksitolpilla kasvaa kaksinkertaiseksi. Tästä seuraa, että provisiopalkkaisten taksinkuljettajien palkka putoaa puoleen. En todellakaan usko, että muutaman euron lähtömaksun halpeneminen juuri lisäisi kysyntää varsinkaan päiväsaikaan.

Tuhannen euron kuukausipalkalla ei Helsingin vuokria makseta, sen tietää jokainen. Arvoisat päättäjät: onko tarkoituksenne todellakin ajaa tuhannet kokeneet, luotettavat ja ammattitaitoiset kuljettajat työttömyyskortistoon vapaan kilpailun nimissä?

Yksi tuhansien puolesta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat