Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suullinen sopimus sitoo puhelinoperaattoreita

Kehotan kaikkia pyytämään kirjeitse operaattorin asiakaspalvelusta myyntipuhelun sisällön kirjoitettuna.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jaakko Kyläsalo kirjoitti (HS Mielipide 24.9.), että puhelinoperaattoreiden myyjien kanssa puhelimessa sovittu ei aina pidä.

Minulla on vastaava kokemus. Operaattorini puhelinmyyjä soitti tarjoten viihdepalvelun ja nettiliittymän yhdistelmää 39,90 eurolla kuukaudessa. En aluksi lämmennyt ajatukselle, mutta myyjän tarjottua palvelua ikuisella hintatakuulla tartuin syöttiin ja tilasin paketin.

Paketin saavuttua tarkistin mukana tulleen sopimuksen. Hämmästyksekseni hintatakuu olikin vain kahden vuoden mittainen. Soitin operaattorin asiakaspalveluun ja pyysin lähettämään korjatun sopimuksen. Minulle vastattiin törkeään sävyyn, ettei minulle ole voitu tarjota sopimusta tällaisilla ehdoilla.

Lain mukaan suullinen sopimus on sitova siinä missä kirjallinenkin. Suullisen sopimuksen sisällön toteen näyttäminen voi riitatilanteessa osoittautua ongelmalliseksi. Onneksi on niin, että useimmat operaattorit nauhoittavat asiakaspalvelupuhelunsa.

Henkilötietolain mukaan jokaisella on oikeus saada tietää, mitä itseään koskevia tietoja on tallennettu henkilörekisteriin. Myös nauhoitetut puhelut kuuluvat asiakkaan henkilötietolain mukaisen tarkistusoikeuden piiriin. Näin ollen niistä pitää antaa tieto sitä pyydettäessä. Henkilötietolaissa säädetään, että pyyntö tietojen tarkastamisesta pitää esittää rekisterinpitäjälle omakätisesti allekirjoitettuna.

Pyysin operaattoriltani kirjallisesti mahdollisuutta kuunnella alussa mainitsemani myyntipuhelun nauhoitteen, mutta operaattorin edustajat kieltäytyivät vedoten siihen, että nauhoitteet ovat vain sisäiseen käyttöön. Kun luin heille lakitekstiä, he lopulta myöntyivät, ja sain postissa kyseisen puhelun kirjoitettuna.

Kehotankin kaikkia pyytämään kirjeitse operaattorin asiakaspalvelusta myyntipuhelun sisällön kirjoitettuna. Jos operaattorin kanssa tulee myöhemmin erimielisyyttä siitä, mitä on puhelimessa sovittu, paperista on helppo tarkistaa asian oikea laita.

Tommi Kyttälä

Kerava

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat