Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksi toimii erinomaisena energianlähteenä

Rehellisyyteen ja luottamukseen perustuvassa parisuhteessa intiimi yhdessäolo voi kehittyä ainutlaatuiseksi onnen lähteeksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Maiju Parviaisen innoittamana (HS Mielipide 1.10.) haluaisin tuoda seksiä ja parisuhdetta koskevaan keskusteluun myös seuraavan näkökulman.

Seksi edistää parhaimmillaan voimakkaasti terveyttä ja toimii erinomaisena energianlähteenä. Orgasmi laukaisee kehon psyykkisiä ja fyysisiä jännitteitä aivan ainutlaatuisella ja korvaamattomalla tavalla.

Kun puhutaan halun puutteesta, toisen kiusaamisesta, vallankäytöstä tai vastaavista haitallisista oireista ja toimintatavoista, puhutaan seurauksista. Puhutaan siitä, että ihminen ei ole syystä tai toisesta kokenut seksiä riittävän tyydyttävänä.

Nykyaikana elämme poikkeuksellisen onnellista elämää sen vuoksi, että raskaaksi tulemista ei tarvitse pelätä niin paljon kuin aikaisemmin. Myös monenlaisia apukeinoja on kehitetty, joilla orgasmi voidaan saavuttaa.

Psyykkistä työtä joutunee jokainen ainakin jossakin elämänsä vaiheessa tekemään sen eteen, että jaksaa ottaa huomioon toisen tarpeet ja kertoa omista toiveistaan. Usein psyykkistä työtä joutuu tekemään myös sen eteen, ettei koe toisen seksuaalisia tarpeita henkilökohtaisina, omaa minuutta loukkaavina asioina vaan toisen ominaisuuksina, jotka tämä on syntymälahjana ja kasvuympäristönsä muokkaamana saanut. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että tilanne on sama kummankin osapuolen kannalta.

Vakituinen parisuhde antaa mahdollisuuden asettua oman seksuaalisuuden ja läheisyyden tarpeen äärelle yhdessä toisen kanssa.

Rehellisyyteen ja luottamukseen perustuvassa parisuhteessa intiimi yhdessäolo voi kehittyä ainutlaatuiseksi onnen lähteeksi.

Virpi Lahtiharju

psykologi, Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat