Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylinopeussakot käyvät tiemaksusta

Jos liikenneturvallisuutta halutaan parantaa aidosti, painopiste tulisi siirtää suojateiden valvontaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jussi Matikainen kyseenalaisti (HS Mielipide 26.9.) pienten ylinopeuksien vaarallisuuden vertaamalla Suomen nopeusvalvontaa Saksaan, jossa liikennekuolemia on suhteellisesti vähemmän.

Ei liene mikään salaisuus, että pienten ylinopeuksien valvonnalla Suomessa ja liikenneturvallisuudella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Pienten ylinopeuksien valvonta Suomessa on kotimainen termi tiemaksuista, joille ilmeisesti vanhasta luterilaisesta muistista on puettu rangaistukseen viittaava termi. Pitäähän mahdollisimman monen potea tien käytöstä vielä huonoa omaatuntoakin.

Jos liikenneministeriö haluaisi aidosti parantaa liikenneturvallisuutta, painopiste siirrettäisiin suojateiden valvontaan ja rangaistuksia suojatiesääntöjen rikkomisesta kiristettäisiin huomattavasti. Lisäksi suojateitä valvottaisiin myös tehostetusti esimerkiksi juuri valvontakameroilla. Tätä ei tehdä siksi, että rahastaminen suojateillä ei ole yhtä helppoa kuin korpitaipaleiden ylinopeuksilla.

On suorastaan masentavan pelottavaa ajatella valtion olevan niin syvässä liemessä, että budjettiakin pitää jo suunnitella teiden valvontakameroilla ja kiristetyllä rikesakkokäytännöllä.

Taloutemme taitaa olla paljon huonommassa kunnossa kuin julkisuudessa edes uskalletaan kertoa.

Heikki Laine

Mikkeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat