Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EK suhtautuu lahjontaan kielteisesti

Epäasiallinen vaikuttaminen vallankäyttäjiä tai heidän lähipiiriään kohtaan on ehdottoman tuomittavaa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat (30.9.) kertoi elinkeinoelämän vastustavan uutta lahjontapykälää. Elinkeinoelämän keskusliitto suhtautuu kaikenlaiseen korruptioon yksiselitteisen kielteisesti. Korruptio haittaa markkinoiden toimivuutta ja heikentää oikein toimivien yritysten menestymismahdollisuuksia. Epäasiallinen vaikuttaminen vallankäyttäjiä tai heidän lähipiiriään kohtaan on ehdottoman tuomittavaa.

Suomalaisessa yhteiskunnassa ei kuitenkaan ole tarvetta esitetylle uudelle kriminalisoinnille. Hallituksen esityksessä ei tuoda esille, että Suomessa esiintyisi lahjontaa, jota tämäntyyppisellä pykälällä yritetään torjua. Myös oikeusministeriön työryhmä arvioi viime vuonna vaikutusvallan väärinkäytön kriminalisointia koskevia lainsäädäntövaihtoehtoja ja päätyi siihen, ettei lainsäädäntöä ole tarvetta muuttaa.

Rikosoikeudellisen sääntelyyn tulee oikeusvaltiossa turvautua, jos muut keinot osoittautuvat riittämättömiksi. Muita keinoja korruption torjunnassa ovat esimerkiksi muu lainsäädäntö kuin rikoslainsäädäntö, viranomaisyhteistyön parantaminen, parhaiden käytäntöjen jakaminen ja korruptiotietoisuuden kasvattaminen. Lausunnolla on parhaillaan myös oikeusministeriön luonnos korruption vastaiseksi strategiaksi, joka sisältää lukuisia hyviä ehdotuksia.

Pidämme tärkeänä, että korruptiota torjutaan ja tavoite on hyvä: tälläkin lainsäädännöllä pyritään lisäämään luottamusta päätöksentekoon.

Suomalaiset etujärjestöt, yritykset ja kansalaiset toimivat vaikuttamisessaan rehellisesti ja kestävästi. Jos lainsäätäjä näkee, että uusi sääntely tulee aitoon tarpeeseen, EK on valmis hyväksymään uuden sääntelyn.

Hannu Rautiainen

johtaja, Elinkeinoelämän keskusliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat