Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaaehtoiset auttavat sairaalassa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eila Kaarresalo-Kasari kaipaili (HS Mielipide 30.9.) Suomen sairaaloihin vapaaehtoisia auttajia. Tähän asiaan on jo tartuttu. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa vapaaehtoistyö on aloitettu vuonna 2013 sairaalan ja järjestöjen yhteistoimintana.

Tämän Olka-toiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisuus potilaiden ja heidän läheisensä kiireettömään kohtaamiseen sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Vapaaehtoiset toimivat vertaistukijoina, aula-avustajina, lukuystävinä sekä muissa vapaaehtoistehtävissä sairaaloiden aulatiloissa ja osastoilla. Vielä vapaaehtoisia ei ole joka osastolla, mutta toiminta laajenee vähitellen.

Tänä vuonna Olka-toiminnan kautta on kohdattu jo lähes 11 000 ihmistä, joista 80 prosenttia on vapaaehtoisten kohtaamia. Suuri osa vapaaehtoisista tulee potilasyhdistyksistä. Vapaaehtoisilla on omakohtainen kokemus sairastumisesta.

Vapaahtoistoiminta on koettu sairaalassa tarpeelliseksi. Asiakkaat ovat olleet äärimmäisen kiitollisia saamastaan tuesta.

Olka-toiminta toteutetaan Husin ja Espoon järjestöjen yhteisö EJY ry:n yhteistyönä ja sitä tukee Raha-automaattiyhdistys.

Anu Toija

projektipäällikkö, Olka, Espoon järjestöjen yhteisö EJY ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat