Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvinvointiyhteiskunta turmelee nuorison

Kaikki on tullut liian helposti ja liian nopeasti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Joka viides suomalainen nuori mies on koulutuksen ulkopuolella ja vailla työtä. Monilla ei myöskään ole työkokemusta. Tätä ihmetellään niin kuin se olisi jokin uusi asia.

Kyllä tämä on ollut tiedossa jo useamman eduskunnan ja hallituksen aikana. Mitään ei vain ole tehty asian korjaamiseksi. Mikä tähän on syynä?

Hyvinvointiyhteiskunta on turmellut nuorison. Kaikki on tullut liian helposti ja liian nopeasti.

Minun nuoruudessani mentiin viisitoistavuotiaina tehtaalle putsaripojiksi, kauppaan juoksupojiksi, metsäkämpille risusavottaan ja muihin metsänhoitotöihin sekä kunnan järjestämiin, nuorille suunnattuihin hätäaputöihin. Palkka oli mikä oli, ja sillä tultiin toimeen.

Nyt kuulee kansanedustajien ja jopa ministerienkin suusta, että Suomi on täynnä tekemätöntä työtä. Kun hallitus ajaa koulutusta alas, olisiko valtiovallan aika ottaa ohjat käsiinsä ja ruveta järjestämään nuorille työtä, josta kertyisi sitä kaivattua työkokemusta?

Eläkeläisiä moititaan siitä, että he eivät luovu työpaikoistaan, jotta nuoret saisivat työtä. Miten nuoret kuvittelevat täyttävänsä paikat, joissa on osaamista ja vuosikymmenien kokemus? Kyllä se on niin, että on noustava tyvestä puuhun.

Aina on sanottu, että nuorissa on tulevaisuus, mutta jos tämä meno jatkuu eikä asiaan toden teolla puututa, siitä seuraa tämän maan rappio.

Jukka Yrjönen

eläkeläinen, Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat