Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syrjäytyneet nuoret tulevat köyhistä kodeista

Jouluisin olen joutunut pakkaamaan lahjapaketteihin ihan perustavaroita, esimerkiksi saippuoita ja shampoopulloja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yksinhuoltajat ja työttömät lasketaan usein köyhiksi. Mutta jos olet sekä yksinhuoltaja että työtön, katastrofin ainekset ovat valmiina.

Tämä kansalaisryhmä sen kuin vain kasvaa. Kukaan ei tee mitään. Asioita vatvotaan mediassa, mutta vielä en ole nähnyt ainuttakaan konkreettista toimenpidettä tilanteen parantamiseksi. Päinvastoin on käynyt niin, että elämä muuttuu entistä kurjemmaksi, kun ansiot alenevat ja kustannukset nousevat. Nyt lapsilisät ja elatusmaksut menevät kokonaan perheen ruoka-, asumis- ja perustoimeentuloon.

Minulla on kolme teini-ikäistä elätettävänä. Vaikka minulla on alipalkattu vuorotyö, en tule toimeen. Haluaisin kasvattaa lapseni niin, että he saisivat harrastaa, matkustaa ja tehdä teineille kuuluvia asioita. Vuorotyöni takia en ole kovin usein iltaisin kotona valvomassa nuoriani. He saavat tulla toimeen omin päin. Jo tämä asia on riski kasvatuksessa. Edes toisen vanhemmista pitäisi olla kotona kuuntelemassa, kun nuoret kertovat huolistaan. Olisi myös hyvä olla ruoka valmiina ja saada muutakin tukea.

Jouluisin olen joutunut pakkaamaan lahjapaketteihin ihan perustavaroita, esimerkiksi saippuoita ja shampoopulloja, jotta lapset saisivat useampia paketteja. Minulla on itku kurkussa, kun ajattelen seuraavaa joulua.

Teini-ikäinen nuoreni toivoo moposkootteria. Miten voisin sellaisen hänelle hankkia? Itse mietin, miten minulla olisi varaa käydä hammaslääkärissä. Sinne pääsy on tällä hetkellä minun suurin toiveeni. Tällaista on yksinhuoltajan elämä hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi.

Yksinhuoltaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat