Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haluttomuudesta ei kannata heti puhua

Vähemmän haluavan leimaaminen haluttomaksi voi johtaa onnettomaan kehään, jossa seksi on ikään kuin vain enemmän haluavan osapuolen asia.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla (HS 1.10. ja 2.10.) on keskusteltu haluttomuudesta parisuhteessa. Olen itse kärsinyt puolisoni niukoista seksihaluista monen vuoden ajan. Seksiä on kyllä aina ollut jonkin verran, mutta on ollut raastavaa olla aina aloitteentekijä ja usein myös tulla torjutuksi. Olen varma, että moni jakaa tämän raastavuuden kokemuksen.

Yksi ratkaisu tilanteeseen, jossa halujen epätasapaino ei ole vielä yltynyt kovin radikaaliksi, on se, ettei tietoisesti puhu haluttomuudesta. Vähemmän haluavan leimaaminen haluttomaksi voi johtaa onnettomaan kehään, jossa seksi on ikään kuin vain enemmän haluavan osapuolen asia, johon toinen suostuu. Tällaisessa asetelmassa kummankin kärsimys helposti vain ruokkii toistaan ja ristiriita kasvaa.

Uskon, että niin pitkään kuin mahdollista, seksistä on puhuttava yhteisenä asiana, johon kumpikin on motivoitunut. Puhe tuottaa todellisuutta – ei yksin, mutta merkittäviltä osin.

Enemmän haluavaa voi auttaa myös seksiin liittyvien tunteiden ja merkitysten tunnistaminen. Jos esimerkiksi torjuminen tuntuu hylkäämiseltä, näitä hylätyksi tulemisen tunteita on hyvä käsitellä myös erillään ja näin poistaa ylimääräisiä paineita seksistä.

Nämä kevyet keinot eivät tietenkään riitä, jos tilanne on kovin hankala – mutta saattavat estää tilanteen luisumisen hankalaksi. Itse olen saanut niistä avun ja kohtuullisen tasapainon parisuhteeseeni.

Onnellisesti yhdessä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat