Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laajasalosta saa kirjastopalveluita vastedeskin

Nykyisen kauniin kirjaston sijainti on hyvä, mutta pahasti rapistunut talo vaatisi perusteellisen korjauksen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Juha-Pekka Väisänen arveli (HS Mielipide 26.9.), että Laajasalon kirjaston mahdollinen siirtyminen johtaisi vähin äänin kirjaston katoamiseen.

Helsingin Laajasalon keskustaa uudistetaan. Vanhaa ostoskeskusta puretaan asuntorakentamisen tieltä. Kaupat siirtyvät alueelle rakennettavaan lähikauppakeskukseen.

Laajasalon kirjasto sijaitsee muutoksen alla olevan alueen tuntumassa, vuonna 1976 valmistuneessa rakennuksessa. Samassa tilassa ovat myös nuorisotalo ja ryhmäperhepäiväkoti. Kirjaston osuus rakennuksesta on vajaa kolmannes.

Nykyisen kauniin kirjaston sijainti on hyvä, mutta pahasti rapistunut talo vaatisi perusteellisen korjauksen. Rakennukseen tehtiin kuntoarvio ja suunnitelma peruskorjausta varten vuonna 2014. Korjaus olisi maksanut 4,2 miljoonaa euroa. Kiinteistölautakunnassa todettiin, ettei hanke mahdu kaupungin investointiohjelmaan.

Alueen kokonaiskehittämisen kannalta on nähty hyväksi, että kaikki palvelut – niin kauppa kuin kaupungin palvelutkin – siirtyisivät saman katon alle. Näin vapautuisi tilaa kaivatulle täydennysrakentamiselle.

Me kirjastossa haluamme tuottaa palveluita, jotka ovat tarpeen ja asukkaiden arjessa läsnä. Haluamme kauppareittien, koulu- ja työmatkojen varrelle helposti saavutettaviin ja mukaviksi koettuihin tiloihin.

Laajasalon kauppakeskussuunnitelmassa kirjaston ja nuorisotoimen tilat lomittuvat osittain. Näin neliöille saadaan mahdollisimman tehokas käyttö. Samalla taataan monipuolinen palvelutarjonta ja varmistetaan, että suosittu kirjastopalvelu jatkaa katkoksitta kasvavan ja kehittyvän Laajasalon alueella.

Saara Ihamäki

kirjastotoimen apulaisjohtaja

Helsingin kaupunginkirjasto

Anne Mankki

kirjastonjohtaja

Herttoniemen, Laajasalon ja Roihuvuoren kirjastot

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat