Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten kantti kestää numeroarvioinnin

Todistuksiin ja muihin arvosteluihin haetaan usein myönteisiä asioita, ja tilanne näyttää paremmalta kuin oikeasti on. Lapsen lisätuen tarve voi siksi jäädä huomaamatta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Joissakin alakouluissa siirrytään kokonaan pois numerotodistuksista (HS Kotimaa 3.10.). Sanallisia arvioita toivotaan yläkouluihinkin.

Mielestäni numerottomuus koulussa on mennyt jo nyt arveluttavan pitkälle. Kokemukseni mukaan vanhemmat ovat jossain määrin pimennossa lapsensa koulunkäynnin tarkasta tilasta niin kauan kuin numeroita ei tule. Todistuksiin ja muihin arvosteluihin haetaan usein myönteisiä asioita, ja tilanne näyttää paremmalta kuin se oikeasti on. Siksi jää huomaamatta, milloin lapsi tarvitsisi lisätukea päästäkseen kykyjensä mukaiseen vauhtiin.

Mitä ylemmällä luokalla numerot tulevat, sitä vähemmän jää aikaa korjausliikkeen tekemiseen. Erityisesti koululaiset, jotka tarvitsevat vanhemmiltaan tavallista enemmän tukea oppimaan oppimiseen mutta jotka vauhtiin päästyään saavuttavat hyviä tuloksia, saattavat koulun päättyessä jäädä rannalle silloisen oppimiskykynsä mukaisista jatko-opinnoista.

Uskon, että kymmenvuotiaan kantti kestää huonon numeron ja saa hänet vanhempiensa tuella yrittämään enemmän.

Antti Pietiläinen

kolmen peruskoulun käyneen isä, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat