Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meidän pitää muistaa pitkä yhteinen rajamme Venäjän kanssa

Vaikka Venäjä käyttäytyisi maailmalla kuinka huonosti, se on ja pysyy naapurinamme. Keskustelu Suomessa menee huolestuttavaan suuntaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Käänsipä karttaa miten päin tahansa, Venäjän ja Suomen välinen raja on 1 300 kilometriä pitkä. Se on samalla ainoa raja, jolla Suomella voi tulla ongelmia. Tuon rajan hoito on suomalaisen ulkopolitiikan viisauden ja taitavuuden mitta.

Presidentti Martti Ahtisaari suosittelee suoria sanoja Venäjälle, ja lisäbonuksena Suomelle Nato-jäsenyyttä (HS 5.10.).

Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut, että Nato-jäsenyys on Suomen oma asia, mutta lisäsi tähän pahaenteisesti, että Venäjä tietenkin reagoisi siihen.

Kun pakolaisia alkoi tulla Suomeen Venäjältä pohjoisen kautta, poliittinen johtomme tunsi aitoa kauhua. Mitä jos tulijoita olisikin kymmeniätuhansia? Ja aivan kuin Putin olisi lukenut ajatuksemme, hän vihjasi, että heillä on pari miljoonaa pakolaisiksi luettavaa syyrialaista ja runsaasti muista kriisimaista tulleita.

Vaikka Venäjä käyttäytyisi maailmalla kuinka huonosti, se on ja pysyy naapurinamme.

Olemme pysyneet vuosikymmenet hyvissä väleissä Yhdysvaltojenkin kanssa sen aggressioista huolimatta. Keskustelu Suomessa menee huolestuttavaan suuntaan. Jännitteitä vähentävä keskustelu Venäjän ja Suomen väleistä tulkitaan ensisijaisesti Venäjän mielistelyksi.

Ilkka Ylönen

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat