Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkkitehtien pitäisi piirtää isompia siivouskomeroita

Antaisin kylpyhuoneestani mieluusti puoli neliötä siivousvälineitä varten, kirjoittaa Maija Meretniemi mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Oletan, että minulla on kohtalotovereita. Kuinka usein olemmekaan tuskaillet sitä, ettei standardilevyiseen 60 senttimetrin siivouskomeroon mitenkään saa mahtumaan nykyaikana tarvittavia siivousvälineitä: imuria johtoineen, putkineen ja suuttimineen, varrellista harjaa ja rikkasihveliä, varrellista lattian kosteapyyhintä ja ämpäriä.

Uusien siivouskaappien hyllyille mahtunevat tarvittavat siivousainepullot. Myrkyllisille aineille on lukollinen turvakaappinsa. Tämä kaikki on hyvää kehitystä verrattuna siihen, että nämä välineet lojuisivat eteisen nurkissa.

Uusien kerrostalojen pohjakuvia katsellessa voi havaita, että pesu- ja wc-tilat ovat saaneet jopa ylimitoitetut neliöt. Sitä vastoin siivouskomerot eivät ole saaneet vuosiin lisätilaa. Milloin asuntoja piirtävät arkkitehdit ryhtyvät kehittämään tämän jokapäiväisen välttämättömyystilan, siivouskomeron uutta muotoa?

Ehdotan malliksi kaksiovista, 80 senttimetriä leveää kaappia, josta siivousvälineet saa helposti ulos ja sisään hermostumatta. Antaisin mielelläni kylpyhuoneestani puoli neliötä siivousvälineitä varten.

Myös lapset olisi helpompi saada mukaan kotitöihin, kun heidän ei tarvitsisi enää nähdä ja kuunnella vanhempien tuskailua joka kerta siivouskaappia avatessa.

Siivousvälineiden saaminen helposti esille on hyödyllistä myös siksi, että se totuttaa lapsia heille kuuluvien kotiaskareiden tekemiseen.

Maija Meretniemi

kasvatustieteen tohtori,

perheenäiti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat