Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutustukaa kotihoidon tuella elävien perheiden arkeen

Kysyn sinulta tasa-arvon puolustaja: oletko varma, että me kotihoidon tukea käyttäneet naiset kaipaamme sinua puolustamaan tasa-arvoamme? Minä en ole.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kotihoidon tuki pitää poistaa, jotta naisille saadaan tasa-arvo ja lapsille kunnollista varhaiskasvatusta! Naiset ja lapset pois kodeista!

Tällaisia keskustelunavauksia on viime päivinä ollut lehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Osa tuntuu ajattelevan, että kotihoidon tuella olo on kotona loikoilua ja samalla lapsen varhaiskasvatuksen totaalista laiminlyöntiä. Totuus omassa ja ystäväpiirini elämässä on ollut jotain ihan muuta. Suosittelen ainakin kansanedustajia tutustumaan myös siihen arkeen.

Omat lapseni esimerkiksi ovat osallistuneet kotihoidon tuella ollessani lukuisiin erilaisiin avoimiin varhaiskasvatuspalveluihin ja kerhoihin – perustinpa myös yrityksen kotihoidon tuen päätteeksi.

Tuen vastustajien mukaan kotihoidon tuki on tasa-arvonkin kannalta huono juttu. Olen aivan samaa mieltä. Asemani korkeakoulutettuna naisena työmarkkinoilla olisi kieltämättä juuri nyt ehkä toisenlainen ilman kolmea lastani ja ainakin, jos olisin jättänyt olematta kotihoidon tuella. Tämä on kuitenkin ollut täysin tietoinen valintani, joka perustuu omiin arvoihini. Tekisin saman valinnan uudelleen hetkeäkään epäröimättä.

Kysynkin sinulta tasa-arvon puolustaja: oletko varma, että me kotihoidon tukea käyttäneet naiset kaipaamme sinua puolustamaan tasa-arvoamme? Minä en ole.

Kotihoidon tuki ei ole Suomen ongelma – työpaikkojen vähyys on. Kotihoidon tuellakin elää paljon naisia, jotka eivät saa työtä halustaan huolimatta.

Keskitytään Suomen kilpailukyvyn nostamiseen ja sitä kautta työpaikkojen syntyyn, sillä palkkapussi kannustaa työhön lähtöön ihan toisin kuin joidenkin kannustavuusloukuksi väittämä minimaalinen kotihoidon tuki.

Sanna Lundström

asianajaja, Salo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat