Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Köyhästäkin kodista voi nousta huipulle – Tein lujasti töitä, elin niukasti ja taistelin tieni hyviin ansioihin

Omalla tahdonvoimallaan ja yritteliäisyydellään voi välttää syrjäytymisen ja hankkia itselleen ja omalle perheelleen paremman tulevaisuuden, kirjoittaa nimimerkki Yksinhuoltajan poika HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Yksinhuoltaja kirjoitti mielipidesivulla (HS 4.10.), että syrjäytyneet nuoret tulevat köyhistä kodeista.

Kaikki syrjäytyneet nuoret eivät tule köyhistä kodeista, eivätkä toisaalta kaikki köyhien kotien nuoret syrjäydy.

Olen itse köyhän yksinhuoltajaäidin lapsi. Sen vuoksi en lapsuudessani ja nuoruudessani saanut kaikkia ”teineille kuuluvia asioita”. Niukkuus sai minut tekemään lujasti töitä – sekä koulussa että kesätöissä – tulevaisuuden unelmieni toteuttamiseksi.

Tein loma-aikoinani ja ajoittain myös kouluaikoina töitä 14-vuotiaasta asti ja säästin tilini lukuvuoden kuluihin. En käynyt kahviloissa, elokuvissa tai muuten huvittelemassa ravintoloista puhumattakaan, koska ei ollut varaa. Minulla ei ollut mopoa vaan polkupyörä, joka ostettiin edullisesti käytettynä.

Harrastin urheilua, koska se oli likimain ilmaista ja sen myötä pääsin urheiluseurani kustannuksella matkustamaan jonkin verran kotimaassa. Vapaan aikani käytin opiskeluun ja tyttöystäväni kanssa lenkkeilyyn.

Onnekseni asuin pääkaupunkiseudulla, joten saatoin asua lähes koko opiskeluajan lapsuudenkodissani. Valmistuin korkeakoulusta hyvin arvosanoin hyvään ammattiin ja pystyin etenemään urallani vaativiin tehtäviin ja hyviin ansioihin.

Lapsuudenkotini taloyhtiössä asui ikäiseni poika, joka myös oli yksinhuoltajan lapsi. Hän ajautui jo teini-ikäisenä väärään seuraan, pois kaidalta polulta ja päätyi rangaistuslaitoksiin. Nykykielellä sanottuna hän syrjäytyi yhteiskunnasta.

Vaikka tuleekin köyhästä kodista, omalla tahdonvoimallaan ja yritteliäisyydellään voi välttää syrjäytyminen ja hankkia itselleen ja omalle perheelleen paremman tulevaisuuden.

Yksinhuoltajan poika

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat