Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sairaaloiden pommittaminen on häpeällistä

Sodan uhrien tulisi päästä hoitoon kaikissa olosuhteissa. Sotatoimien kohdentaminen sairaaloihin on Geneven sopimuksen 18. artiklan vastaista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lääkäreinä vaadimme Suomelta ja kansainväliseltä yhteisöltä välitöntä puuttumista Aleppon katastrofaaliseen tilanteeseen.

Viime viikon aikana kahta Itä-Aleppon suurinta sairaalaa on pommitettu. Iskut ovat surmanneet useita ihmisiä ja johtaneet sairaaloiden sulkemiseen.

Aleppon pommitukset asettavat vaaraan neljännesmiljoona siviiliä, joista jopa 100 000 on lapsia. Pommitukset uhkaavat nyt paitsi veden, ruoan ja lääkkeiden saatavuutta myös sairaaloiden toimintaa.

Sodan uhrien tulisi päästä hoitoon kaikissa olosuhteissa. Sotatoimien kohdentaminen sairaaloihin on häpeällistä ja Geneven sopimuksen 18. artiklan vastaista.

Physicians for Human Rights -järjestön mukaan Aleppossa oli elokuussa 2016 jäljellä enää 25 lääkäriä. Tuhansia lääkäreitä on paennut Syyrian hallituksen joukkojen järjestelmällistä hoitohenkilökuntaan kohdistuvaa vainoa. Tilanne on sietämätön.

Suomi tuomitsee sotatoimien kohdistumisen siviileihin ja siviilikohteisiin. Vaadimme koko kansainväliseltä yhteisöltä vastuunkantoa epäinhimillisestä tilanteesta Aleppossa.

Kati Juva

Merja Metsä-Heikkilä

Topi Turunen

lääkäreitä, Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat