Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi turvapaikanhakijat jättävät tulematta hammaslääkäriin? Kallis lääkäri ja tulkki odottivat taas turhaan

Noin 30 prosenttia turvapaikanhakijoille varatuista hammaslääkäriajoista jää käyttämättä, kirjoittaa nimimerkki Turhautunut hammaslääkäri HS:n mielipidepalstalla

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Toimin hammaslääkärinä yksityisellä hammaslääkäriasemalla Helsingissä. Sopimuksen nojalla hoidamme vastaanottokeskuksista lähetettävien, päivittäin kymmenien turvapaikanhakijoiden akuutteja hammasvaivoja etupäässä juurihoidolla, paikkaamalla ja poistamalla hampaita.

Valitettavasti noin 30 prosenttia varatuista ajoista jää käyttämättä, koska asiakkaat eivät tule paikalle. Taas istuin kaksi tuntia tyhjän panttina, koska jokainen kolmesta vastaanottokeskuksesta varatusta ajasta jäi käyttämättä ilman ennakkoperuutusta. Tilanne on samanlainen myös muiden hammaslääkäriemme kohdalla.

Asiakkaita varten varataan aina tulkki, jolle maksetaan täysi korvaus myös peruuttamattomista ajoista. Myös hoitaja on varattu hoitoa varten. Tämän lisäksi hammaslääkäriasema perii 45 euron peruutusmaksun. Asiakkaalle varataan uusi aika, joka jää usein uudelleen käyttämättä ilman peruutusta.

Olen seurannut tilannetta jo niin pitkään, että alan olla todella turhautunut ja vihainen. Eikö veronmaksajien rahoja voisi käyttää tehokkaammin? Kuulisin mielellään vastaanottokeskuksien näkemyksiä ongelman syistä: miksi niin monet asiakkaat jättävät tulematta paikalle?

Onko heille kerrottu, ettei kantaväestö saa ilmaista hammashoitoa yksityisellä puolella, vaikka kyseessä olisi akuutti hoito? Jos asia on tiedossa, miksi niin monet turvapaikanhakijat suhtautuvat tarjottuun palveluun näin välinpitämättömästi? Suhtaudun turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen hyvin myönteisesti, mutta tällaista veroeurojen tuhlausta ja lääkärien ajan haaskausta en voi hyväksyä.

Turhautunut hammaslääkäri

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat