Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työssäoloehto täyttyy kohdallani mukavasti – voinko elää ansiosidonnaisen turvin ikuisesti?

Yli kahden vuoden työttömyyden jälkeen 500 tukipäivästä on vielä jäljellä 140, kirjoittaa pitkäaikaistyötön Henrika Nieminen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen ollut työtön 1.9.2014 lähtien. Olen kuukausittain nostanut kassasta ansiosidonnaista työttömyystukea, vaikka samalla olen koko ajan tehnyt töitä 1–3 päivää viikossa. Joinakin kuukausina olen tehnyt projektityötä, minkä vuoksi en ole ollut oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan, mutta toisina kuukausina töitä on ollut hyvin vähän, ja tuloni on suurimmaksi osaksi muodostunut ansiosidonnaisesta työttömyystuesta.

Soitin aivan äskettäin kassan asiakaspalveluun tarkistaakseni lakipykäliä. Selvisi, että tukipäiviä on 500 päivästä jäljellä vielä 140, yli kahden vuoden työttömyyden jälkeen.

Samaan aikaan työssäoloehtoa on kertynyt 22 viikkoa, eli sen täyttymiseksi ja tukipäivälaskurin nollautumiseksi tarvitaan enää neljä kokonaista työviikkoa.

Tarkoittaako tämä, että voin elää ansiosidonnaisten tukien varassa ikuisesti työskentelemällä keskimäärin vain kahtena päivänä viikossa?

Vaikka tilanne on minulle edullinen, tuntuu 500 ansiosidonnaista tukipäivää paljolta ja samalla työssäoloehdon täyttäminen liian helpolta.

Henrika Nieminen

pitkäaikaistyötön, aktiiviharrastaja, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat