Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian kriisi on koko maailman häpeäpilkku

Syyrian tilanne ei voi jatkua, vaan tappamisen ja kauhun on loputtava. Sivistysvaltiona Suomen on suojeltava ihmisyyttä kaikissa tilanteissa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Syyriassa tehdään raakuuden maailmanennätystä. Syyriasta on paossa eniten ihmisiä maailmassa. Yli kuusi miljoonaa syyrialaista on lähtenyt kotimaastaan.

Nykyisistä konflikteista Syyrian viisi vuotta kestänyt sisällissota on tappavin ja raain. Syyrian lohduton tilanne on häpeäpilkku maailmassa. Jos maailmankaikkeudessa elää Jumala, hän itkee syyrialaisten lasten, siviilien ja viattomien ihmisten kärsimyksiä.

Kauheus välittyy Aleppon kaupungin kaduilta jokaisen sivistysvaltion hallitusten, päämiesten ja tavallisten ihmisten tietoisuuteen. Näemme uutiskuvat syyrialaislasten arjesta, jota verenvuodatus, pelko ja suru täyttävät.

Olen yksi monista tavallisista ihmisistä, jotka tuntevat ahdistusta Syyrian kauheuksien äärellä. Katson häveten Suomen ja meidän eurooppalaisen yhteisömme flegmaattisuutta kriisin äärellä. Me suomalaiset, jotka kutsumme itseämme ja yhteiskuntaamme sivistyneeksi, alisuoriudumme räikeästi.

Sivistyneen yhteiskunnan jäsenet eivät sulje silmiään toisten ihmisten loputtomalta kärsimykseltä vaan auttavat ja ryhtyvät tekoihin.

Sivistys on ymmärrystä maailman tarpeita kohtaan. Se on humaaniutta ja halua hyödyntää omaa pääomaansa – henkistä ja materiaalista – yhteiseen hyvään.

Sivistysvaltio Suomi reputtaa ihmisyyden vaatimuksen toteuttamisessa Syyrian kriisin äärellä.

Vetoan suomalaisiin valtiomiehiin ja päättäjiin. Nyt on aika lähestyä kansainvälistä yhteisöä painavin vaatimuksin ja konkreettisin ehdotuksin.

Syyrian tilanne ei voi jatkua, vaan tappamisen ja kauhun on loputtava. Sivistysvaltiona Suomen on suojeltava ihmisyyttä kaikissa tilanteissa.

Sara Salomaa

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat