Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työkokeilu pitäisi toteuttaa määräaikaisena ja lyhyenä

Työharjoittelun aikana työkokeilijalle maksettaisiin korotettua päivärahaa ja kulukorvaus.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Työkokeilupaikat ovat usein paikkoja, joihin ei edes etsitä vakituisesti palkattavaa työntekijää, vaan työkokeilun jälkeen otetaan seuraava työkokeilija samaan työhön. Tämä on työkokeilijalle turhauttavaa ja aiheuttaa oikeutetusti tunteen, että työtä teetetään ilman asianmukaista korvausta.

Pitkäaikaistyöttömien työllistymistä voisi helpottaa työkokeilu yrityksissä, joissa on aito tarve palkata uusi työntekijä. Työharjoittelun aikana työkokeilijalle maksettaisiin korotettua päivärahaa ja kulukorvaus. Työnantaja saisi tilaisuuden tutustua työntekijään ja työntekijä työpaikkaan. Työkokeilun jälkeen työsuhde muutettaisiin palkkatuetuksi työksi tai parhaassa tapauksessa normaaliksi työsuhteeksi.

Työkokeilu pitäisi toteuttaa määräaikaisena ja lyhyenä, esimerkiksi kuukauden mittaisena. Kokeilun jälkeen joko kirjoitettaisiin työsopimus tai kokeilu päättyisi. Kokeilun päättyessä sekä työnantaja että työkokeilija tekisivät selvityksen syistä, miksi työsuhdetta ei solmittu.

Järjestely edistäisi erityisesti sellaisten työttömien työllistymistä, joilla on jo pitkä työkokemus ja kokemuksen tuoma varmuus aloittaa työskentely ilman suurta perehdyttämistä. Järjestely vastaisi opiskelijoiden työharjoittelua, joka saattaa johtaa opiskelijan työllistymiseen valmistumisen jälkeen.

Reeta Vimpari

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat