Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiireessä aitoon kohtaamiseen ei jää aikaa

Toivon todella, että hallitus ymmärtäisi hoitajamitoituksen tärkeyden.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen ammatiltani perushoitaja ja olen työskennellyt vanhustenhoidossa vuosikymmenien ajan eri paikoissa. Haluan sanoa, että omaiset voisivat olla paljon enemmän mukana vanhusten elämässä. Vierailulle tullessaan omaiset voisivat esimerkiksi viedä vanhuksen ulkoilemaan, ja heidän tulisi osaltaan huolehtia myös siitä, että vanhuksen vaatetus on kunnossa.

Mielestäni on väärin, että hoitajia syyllistetään siitä, että vanhukset ovat yksin. On vanhuksia, jotka eivät halua osallistua juuri mihinkään, vaikka viriketoimintaa on tarjolla.

Hoitajan työhön kuuluu paljon muutakin kun hoivaa: esimerkiksi astioiden tiskaamista ja roskien vientiä. Kirjallinen työ vie myös osan ajasta.

On moitiskeltu, että hoitajat istuvat kahvihuoneissa. Miksi emme saisi pitää kahvitaukoa kuten kaikki muutkin työntekijät? Se on tärkeä hetki purkaa tuntoja ja tuoda yhteenkuuluvuutta omaan työyhteisöön.

Toivon, että hallitus ymmärtäisi hoitajamitoituksen tärkeyden. Mitä kiireisempää hoitajilla on, sitä vähemmän aikaa jää juttelulle ja aidolle kohtaamiselle vanhusten kanssa.

Perushoitaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat