Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko vain koulutus merkityksellistä?

Suomessa varhaiskasvatus on laadukasta, mutta siihen liittyy myös kielteisiä puolia, kuten kiusaamista. Miksi jo kaksivuotiaat pitäisi viedä tuohon myllytykseen, jos he voivat olla kotona?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) totesi (HS Mielipide 7.10.), että Suomen pitäisi luopua pitkän kotihoidon tukemisesta. Grahn-Laasonen perusteli tätä koulutuksellisilla näkökulmilla. Hänen mukaansa osallistuminen varhaiskasvatukseen tasoittaa sosioekonomisten ryhmien välisiä eroja oppimistuloksissa.

Ministeri myös pahoitteli sitä, miten vain noin puolet kaksivuotiaista on varhaiskasvatuksessa.

Olen samaa mieltä Grahn-Laasosen kanssa siitä, että lapsella on huonommat lähtökohdat koulun aloittamiseen, jos varhaiskasvatusta ei ole ollut ollenkaan. Mielestäni on kuitenkin vastuutonta vihjata, että lapset kuuluisivat päiväkotiin – pois kotoa – jo kaksivuotiaina.

Grahn-Laasonen ei tuonut esiin lapsen sosiaalisten suhteiden ja tunnetaitojen kehittymistä. Perusta niille luodaan alle kolmevuotiaana vahvalla varhaisella vuorovaikutuksella yleensä lapsen ja vanhempien kesken.

Suomessa varhaiskasvatus on laadukasta, mutta siihen liittyy myös kielteisiä puolia, kuten kiusaamista. Omaa nelivuotiastani kiusattiin lähes heti hänen aloitettuaan päiväkodissa, ja hän joutui vaihtamaan ryhmää. Päiväkotilasten kesken näkyy myös jo nelivuotiailla ulkonäön ja vaatteiden arvostelua. Miksi jo kaksivuotiaat pitäisi viedä tuohon myllytykseen, jos he voivat olla kotona?

Ihmisen onnellisuutta ja todellista menestymistä elämässä ei voi mitata Pisa-tuloksin tai toisen asteen koulutukseen menevien määrällä.

Salla Makkonen

sosionomiopiskelija ja kahden lapsen äiti

Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat