Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taksilain uudistuksesta seuraa sekasorto

Ruotsissa järjestäytynyt rikollisuus perusti bulvaaneilla taksiyhtiöitä. Vanhaa järjestelmää jäivät siellä kaipaamaan verottaja ja poliisi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Laura Eiro liikenne- ja viestintäministeriöstä kuvaili (HS Mielipide 6.10.) monia hyviä asioita, joita taksialan vapauttamisesta seuraa.

Alalla pitkään toimineena ja Ruotsin tilannetta seuranneena voin todeta, että taksiliikenteen vapauttamista seuraa 2–3 vuoden sekasorto. Luvanvaraisuus Ruotsin vapauttamisen jälkeen ei estänyt harmaata taloutta eikä hinnoittelun ylilyöntejä. Vanhaa järjestelmää jäivät kaipaamaan verottaja ja poliisi. Järjestäytynyt rikollisuus perusti bulvaaneilla taksiyhtiöitä.

Kaiken tämän yli 25 vuotta kestäneen harjoittelun jälkeen Ruotsissa on vähemmän takseja kuin Suomessa. Ne yrittäjät, joilta saatiin liikenneluvat peruttua, ovat perustaneet laajan pimeiden taksien toiminnan.

Suomen nykyisessä järjestelmässä toimintaa valvoo kourallinen ely-keskusten henkilökuntaa ja poliisi. Ilman alan omavalvontaa mätiä omenia ei olisi saatu alalta pois.

Miten liikenne- ja viestintäministeriö aikoo resursoida valvonnan, kun alan toimijoiden ja työtekijöiden määrä Eiron mukaan kasvaa? Aiotaanko ely-keskuksiin palkata lisää henkilökuntaa? Miten poliisin resurssit riittävät tulevaisuudessa?

Jos pääkaupunkiseudulla pystyy ajamaan yli kymmenen vuotta nykyisellä taksimäärällä poliisin kertaakaan tarkistamatta voimassa olevaa liikennelupaa tai ammattiajolupaa, miten se tehdään tulevaisuudessa? Ei mitenkään.

On surullista, että hyvin toiminut järjestelmä romutetaan vain sen takia, että se tuntuu huonolta. Toivon näkeväni faktat siitä, mitä vapauttamisesta seuraa. Taksialankin verorahoilla palkkaa nostavilta virkamiehiltä toivoisin myös toteutuvien haittojen esille tuomista.

Jarmo Aalto

taksiyrittäjä 30.6.2018 asti

Vihti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat