Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aalto-yliopisto kehittää opetustaan

Opetuksen ja oppimisen digitalisaatio on Aalto-yliopiston uuden strategian ytimessä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Verna Vuoripuro kirjoitti (HS 7.10.) Aalto-yliopiston opetusmateriaaleista ja -menetelmistä. Hän toivoi, että yliopisto-opetuksessa hyödynnettäisiin enemmän sähköisiä menetelmiä.

Olen pahoillani kuullessani Vuoripuron kokemuksista opiskelijana. Kuuntelemme herkällä korvalla palautetta opiskelijoiltamme – niin tässäkin tapauksessa. Keräämme palautetta myös systemaattisesti ja kehitämme opetuksen laatua sen mukaan. Opiskelijoiden antama palaute Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta on parantunut jo useita vuosia peräkkäin, ja se on hyvällä tasolla myös kansainvälisissä vertailuissa.

Opetuksen ja oppimisen digitalisaatio on Aalto-yliopiston uuden strategian ytimessä. Sen tuomien mahdollisuuksien hyödyntämistä kehitetään. Olemme ottaneet käyttöön opinnäytetöiden sähköisen palautusjärjestelmän, ja työn alla on monia e-learning-hankkeita. Kurssitöiden sähköinen palautus on ollut käytössä jo pitkään. Kuten Vuoripuro kuvasi, käytännöt kuitenkin vaihtelevat vielä liikaa. Meidän tulee pitää parempaa huolta sähköisen palautuksen toteuttamisesta kaikilla kursseilla. Toisaalta innovatiivisista opetusmenetelmistä on paljon esimerkkejä reaaliaikaisesta kurssipalautejärjestelmästä podcasteihin. Vuorovaikutteisten opetusmenetelmien kehittäminen on keskiössä myös tulevaisuudessa.

Vuoripuro nosti esille myös yliopiston yritysyhteistyön. Yritykset ovat tiiviisti mukana Kauppakorkeakoulun opetuksessa. Yritysyhteistyö on Kauppakorkeakoulun vahvuus myös kansainvälisessä vertailussa.

Korkeakoulussa käy vuosittain satoja vierailevia luennoitsijoita yritysmaailmasta. Viime vuonna lähes sadan kurssin keskeisenä opetusmuotona oli projektityöskentely, jossa opiskelijatiimit etsivät ratkaisuja yrityksen asettamaan tehtävänantoon. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä projekteja suoraan yrityksille.

Strategiamme keskiössä ovat siis opetuksen kehittäminen ja digitalisaation hyödyntäminen. Emme kokonaisuudessaan ole vielä sillä tasolla, jolla haluamme olla. Työ jatkuu.

Kristiina Mäkelä

professori

opetuksesta vastaava varadekaani

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat