Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ehdotettu yleiskaava tuhlaisi maata

Kun kaavat muuttavat kaupunkia viiveellä, uusi tutkimustieto on otettava vakavasti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsinkiin ehdotetussa yleiskaavassa ongelmallisin yksittäinen asia on, ettei kaava turvaa riittävästi Helsingin viherverkostoa koko kaupungin laajuisella alueella. Luonnon pitää säilyttää toimintakykynsä niin lännestä itään kuin pohjoisesta eteläänkin – ja myös väli-ilmansuunnissa. Viherverkoston ympärillä taas voi ja täytyy käyttää maata tehokkaasti, unohtamatta kuitenkaan viihtyisyyttä.

Yksittäisten alueiden sijasta pitäisi tarkentaa katsetta kokonaisuuteen. Kokonaisuutta taas pitää katsoa sekä Helsingin tasolla että laajemmin. Suuri kaupunki kuluttaa luontoa huomattavan paljon myös oman alueensa ulkopuolella. Maan tuhlaaminen Helsingissä ei säästä luontoa muualla Suomessa tai maailmalla.

Tiedämme koko ajan enemmän siitä, miten ihmisten hyvinvointi ja yhteiskuntien toimivuus rakentuvat luonnon varaan. Kun kaavat muuttavat kaupunkia viiveellä, uusi tutkimustieto on otettava vakavasti. Myös liikkumisen tavat uudistuvat, ja kaupungin pitää kehittyä mukana. Jos uudistuksessa panostetaan raiteisiin, on hyvä muokata vanhoja liikenneväyliä uuteen käyttöön. Tässäkin kannattaa edetä luontoa tuhlaamatta ja laadusta tinkimättä.

Olli Vento

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat