Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös viheralue Pajamäessä on vaarassa

On kummallista, että Raide-Jokerille pitäisi louhia tunneli Pajamäen läpi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin yleiskaavaehdotuksesta käytävän keskustelun perusteella tuntuu siltä kuin ainoa vaarassa oleva viheralue Helsingissä olisi Keskuspuisto.

Yleiskaavaehdotus on kuitenkin hävittämässä ja leikkaamassa suurelta osin myös Pajamäen muinaismuistoalueeseen kiinteästi kuuluvan metsäalueen, jossa on nyt lenkkipolku ja historiallinen tykkitie. Alueella on myös suuri luontoarvo. Aiotaanko lasten suhteellisen uusi leikkipuisto hävittää?

Kaavan perusteella vaikuttaa siltä, että alue on tarkoitus rakentaa täyteen. Ihmettelen, ettei Museovirastokaan ole kiinnostanut siitä, että aluetta aiotaan tuhota.

Lenkkipolkua ja metsäaluetta käytetään paljon. Ympäristössä on koko ajan rakennettu lisää ja tullaan rakentamaan, sekä Helsingin että Espoon puolella. Koko Pajamäen lenkkeily- ja ulkoilualue on tarpeellinen henkireikä pajamäkeläisille, pitäjänmäkeläisille, Talin ja Munkkivuoren alueiden juoksijoille ja muuten ulkoileville kaikenikäisille ihmisille.

Toinen kummajainen on tunneli, joka pitäisi louhia Raide-Jokeria varten Pajamäen läpi. Ajassa säästetään kuulemma yksi kokonainen minuutti, jos Raide-Jokeri kulkee tunnelissa Pajamäen läpi verrattuna siihen, että se kulkisi jo olemassa olevaa tietä.

Tunnelin louhiminen maksaa maltaita verrattuna kiskojen asennukseen maan päällä olevalle tielle. Onko se minuutin väärti? Minusta ei.

Jättäkää nyt ihmeessä tämä alue tuhoamatta! Nykyisessä kiireisessä elämässä ihmiset tarvitsevat myös luontoa rentoutuakseen.

Pirjo Salvos

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat