Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi Aleppon kaupunkia pommitetaan?

Me lukijat tarvitsemme tietoa siitä, millainen Aleppossa majaileva vastapuoli on ja millä keinoilla se taistelee.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mediassa on ollut näinä viikkoina järkyttäviä raportteja siviilien hädästä Aleppossa Syyriassa. Syyrian hallituksen ja Venäjän ilmavoimat pommittavat massiivisesti Aleppoa.

Sen sijaan meille lukijoille on epäselvää, mitä sodan vastapuoli tekee Aleppossa.

Heikki Aittokoski kirjoitti (HS Ulkomaat 9.10.), että kaupungissa on ehkä tuhat ääri-islamilaista taistelijaa. Jos näin on, miksi Syyrian maavoimat eivät ryhdy valtaamaan Aleppoa? Onhan tyhmää pommittaa oman maan tärkeä kaupunki maan tasalle, jos sen voisi vallata melko kivuttomasti.

Nykyajan sisällissodissa on ollut melko tavallista, että kapinalliset piiloutuvat siviiliväestön sekaan ja käyttävät siviilejä ihmiskilpinä taisteluissa. Jos näin on Aleppossa, se vaikuttaa vääjäämättömästi sodankäynnin keinoihin – muun muassa siihen, mitä kohteita Syyrian armeija pitää sotilaskohteina. Puolin ja toisin humanitaarisen oikeuden loukkausten mahdollisuus lisääntyy.

Me lukijat tarvitsemme tietoa siitä, millainen Aleppossa majaileva vastapuoli on ja millä keinoilla se taistelee. No, taistelipa millä keinoilla tahansa, avustussaattueiden ja sairaaloiden pommittaminen on joka tapauksessa räikeä sotarikos.

Lauri Hannikainen

kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat