Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isäni sai sairauskohtauksen, mutta minua ei päästetty hänen asuntoonsa

Huoltoyhtiö ei voinut avata ovea, ja poliisin tulo kesti yli tunnin, kertoo nimimerkki Turhaanko huolestunut.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Muutama viikko sitten yritin soittaa yksin asuneelle isälleni ja huolestuin, kun hän ei monen yrityksenkään jälkeen vastannut. Lähdin ajamaan hänen asunnolleen alitajunnassani ajatus, että kaikki ei ole nyt kunnossa. Päästyäni paikalle soitin huoltoyhtiöön ajatuksenani pyytää heitä avaamaan asunnon oven, kun sisältä kuului television ääniä muttei muuta. Huoltoyhtiö kuitenkin eväsi pääsyni asuntoon. Syynä oli – varmastikin ihan oikein – se, että en ollut kirjoilla isäni asunnossa.

Sekään ei onnistunut, että huoltoyhtiön ihminen olisi avannut itselleen oven ja käynyt katsomassa. Soitin heti hätäkeskukseen ja kerroin epäileväni, että isäni on saanut sairauskohtauksen. Hätäkeskus lupasi lähettää poliisipartion paikalle, ja minulle kerrottiin, että voisin soittaa huoltoyhtiöön, että ovi pitää pian tulla avaamaan. Alkoi odotus. Pari isäni naapuriakin siinä kanssani ihmetteli, että on tämä mennyt monimutkaiseksi.

Noin puolen tunnin kuluttua saapui huoltoyhtiön edustaja avainnippuineen, mutta edelleenkään ovea ei voinut avata, vaan meidän piti odottaa poliisia. Noin 50 minuuttia hätänumeroon soitostani poliisi soitti ja tiedusteli tilanteesta – että epäilin isälläni olevan joku hätänä. Hieman pillastuneena sanoin, että eikö teidän pitäisi jo olla täällä. Poliisi sanoi, että lähdemme nyt tulemaan. Yhteensä poliisin tulo kesti yli tunnin.

Kun poliisit menivät sitten asuntoon, toinen konstaapeleista tuli heti kertomaan, että ambulanssi on soitettu ja aika pahalta näyttää. Kun ambulanssi tuli, menin omaisena katsomaan ja totesin saman järkyttävän asian. Isäni oli saanut aivoinfarktin ja makasi halvaantuneena hädin tuskin tajuissaan eteisen lattialla. Hän oli ollut siellä todennäköisesti edellisestä illasta saakka.

Olisiko aika hieman tarkistaa asunnon oven avaamiseen liittyvää ohjeistusta? Jos omainen on paikalla ja pyytää kahden naapurin vieressä ollessa avaamaan oven, kun epäilee sairauskohtausta, voisiko oven avata?

Ihmettelen myös, miksi poliisilla kesti yli tunnin tulla paikalle. Miksi – soitettuani hätänumeroon – poliisi vielä soitti minulle ikään kuin epäillen, ettei asia olisi kiireellinen?

Kun huomautin asiasta poliisille, hän tokaisi vain, että ei ole meidän vika vaan poliitikkojen. On helppo sysätä vastuu toisille – mutta kyllä poliitikkojenkin on syytä pohtia asiaa vakavasti.

Toivon, ettei kenenkään muun omaiselle kävisi näin. Toivon myös, että apua saataisiin tulevaisuudessa helpommin.

Turhaanko huolestunut

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat