Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyte on erehdys

En ole myynyt ulosmitattua metsää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa oli 6.10. otsikko ”Entinen presidenttiehdokas Pekka Tiainen myi ulosmitattua metsää – syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta talousrikoksista”.

En ole myynyt ulosmitattua metsää. Se on pelkästään syyttäjän väite. Sitä ei ole oikeudessa käsitelty, eikä tällaista väitettä voida siksi esittää totena.

Toiseksi, kyse on ollut siitä, että kolme vuotta sitten oli kirjanpainajatuhoja ja sen perään syysmyrskyn kaatamia puita. Silloinen laki hyönteis- ja sienituhojen estämisestä, sittemmin metsätuholaki, velvoittaa metsänomistajaa poistamaan puut metsästä. Jos asiaa ei hoida, siitä voi seurata sanktioita. Ulosottoviranomaisella ei ole oikeutta kieltää noudattamasta lakia, eikä tällaista kieltoa ja viranomaismääräystä ole.

Kolmanneksi, en ole mitään myynyt, vaan on normaali toimenpide, että metsäyhtiö poistaa tällaiset tuhopuut, kun metsäkoneet ovat lähistöllä. Hakkuutulo on käytetty metsän istutuksiin ja metsän hyväksi. Kustannuksia on ollut enemmän kuin tuloja.

Neljänneksi, en ole asiasta ulosmittauksessa eikä kukaan muukaan. Viidenneksi, säästöhenkivakuutuskorvaus ei ole ollut ulosmitattuna. Jos puita ei olisi korjattu ja säästöhenkivakuuskorvaus annettu Kaivokadun PL-hallinto Oy:lle pankkitukena, verohallinto olisi menettänyt verotuloja ja Metsäkeskuksen laskuja olisi jäänyt maksamatta.

Kirjoituksessa oli väite ”pelaamisesta” ja että ”Tiaisen kohdalla riski toteutui”. Kyseessä ovat olleet luovutusvoittoni.

Luonnontuhokorjuiden ja säästöhenkivakuutuskorvausten syyttäminen rikoksiksi on erehdys. Kaivokadun PL-hallinto Oy:n (vuoteen 2004 asti Conventum Pankkiiriliike) asianosaisuus on tässä pääkysymys. Conventum menetti toimilupansa ajauduttuaan konkurssin partaalle. Kyseessä oli suurin pankkialan katastrofi Suomessa siten SKOP:n romahduksen ja 1990-luvun pankkikriisin.

Syytteessä ei ole nähty metsää puilta. Syyte tulee vetää pois ettei tuhlata yhteiskunnan resursseja.

Pekka Tiainen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat