Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digikuiluun on törmätty myös Celiassa

Celia jatkaa edelleen kirjojen välitystä cd rom -levyillä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Anneli Iltanen kirjoitti (HS Mielipide 10.10.), ettei digitalisaatio ole kaikkien ulottuvilla.

Digikuilu on tuttu ilmiö myös Celiassa, joka tuottaa ja tarjoaa kirjallisuutta – muun muassa äänikirjoja – lukemisesteisten henkilöiden käyttöön. Celia käynnisti äänikirjojen välityksen verkon kautta asiakkailleen vuonna 2010. Nyt – kuusi vuotta myöhemmin – verkkovälityksen osuus kokonaislainauksesta on 35 prosenttia.

Runsas kolmannes asiakkaista käyttää verkkopalveluja, mutta kaikilla asiakkailla ei ole välineitä tai valmiuksia verkkopalvelujen käyttöön. Valtaosa lainauksesta hoidetaan edelleen polttamalla äänikirjat cd rom -levyille ja lähettämällä ne asiakkaille kotiin.

Toisin kuin kirjoituksessa annettiin ymmärtää, Celia ei ole tehnyt päätöstä, että asiakkaiden tulisi ladata kaikki kirjat suoraan verkosta. Celia jatkaa edelleen kirjojen välitystä cd rom -levyillä, vaikka se on huomattavasti kalliimpaa kuin kirjojen välitys verkon kautta. Samalla Celia pyrkii kaikin keinoin yhdessä kumppaniensa kanssa edistämään verkkopalvelujen käyttöä asiakaskuntansa keskuudessa.

Yleiset kirjastot ovat Celian tärkeitä yhteistyökumppaneita niin verkkopalveluihin ohjaamisessa ja neuvonnassa kuin cd-äänikirjojen tarjoamisessakin. Yli kaksi kolmasosaa Suomen yleisistä kirjastoista tarjoaa jo Celian aineistoa ja palveluja.

Marketta Ryömä

kirjastonjohtaja, Celia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat