Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhempainvapaa tuo sijaiselle töitä

Usein sijaisuus on tärkeä askel työelämässä, kokemuksen keräämisessä ja kontaktien luomisessa, kirjoittaa äitiysvapaalla oleva Satu Luhtanen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Keskustelu kotihoidon tuen rajaamisesta on vellonut jo jonkin aikaa. Esitys siitä, että kotihoidon tukea rajaamalla saadaan äidit töihin ja lapset päivähoitoon, perustuu sille oletukselle, että lapsen kotona oleva vanhempi on yksi veronmaksaja vähemmän työmarkkinoilla.

Näin ei kuitenkaan aina ole, sillä hoitovapaan sijaisuutta hoitaa usein henkilö, jolla ei ole omaa vakituista työpaikkaa. Usein tälle työntekijälle sijaisuus on tärkeä askel työelämässä, kokemuksen keräämisessä ja kontaktien luomisessa. Usein kyseinen henkilö olisi muuten työttömänä tai tekisi omaan koulutukseensa nähden hyvin erilaista työtä.

Kumpi sitten on yhteiskunnan kannalta taloudellisesti kannattavampaa: hoitovapaalla oleva vanhempi, joka hoitaa lapsensa kotona saaden muutaman sadan euron hoitorahaa ja mahdollista kuntalisää, kun samanaikaisesti toinen henkilö tuottaa hoitovapaalla olevan sijaisuudesta saman verokertymän kuin toimenhaltija aiemmin? Vai se, että vanhempi palaa työhönsä pian vanhempainvapaan jälkeen, vie lapsensa päivähoitoon, joista nuorin pienentää ryhmäkokoa ikänsä perusteella, ja vanhempainvapaan sijaiselle maksetaan ansiosidonnaista työttömyyskorvausta?

Satu Luhtanen

äitiysvapaalla oleva

suunnittelijaopettaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat