Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esitetty äitiyslaki ei olisi kenenkään etu

Jos ajatellaan lapsen etua, minkä etiikan mukaista on lisätä jatkuvasti isättömyyttä?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Gynekologi Eero Varila kirjoitti ehdotetusta äitiyslaista (HS Mielipide 3.10.). Neljän lapsena isänä Varilan pitäisi ymmärtää isän merkitys lapselle. Lapsen edun mukaista on – poikkeustilanteita lukuun ottamatta – kasvaa äidin ja isän hoivassa. Äidiksi tullaan raskauden ja synnytyksen kautta. Adoption myötä pääsee adoptioäidiksi. Sijaisperheissä kasvatusäidit ja -isät tekevät tärkeää työtä.

Aloitteen mukaan jo ennen lapsen syntymää myös raskaana olevan naisen naiskumppani tunnustamismenettelyllä voitaisiin vahvistaa äidiksi. Eroa biologisen äidin ja tämän kumppanin välillä ei tehtäisi. Tällaista lakia ei ole missään muualla voimassa eikä se olisi lapsen etu. Niissä muutamissa maissa, joissa tämän kaltaista lainsäädäntöä on, synnyttänyt nainen on äiti ja kumppanilla on toinen nimitys.

Lakipaketti sisältää niin paljon heikkouksia, ettei viime eikä nykyinen hallitus ole tuonut sitä eduskuntaan. Lapsen edun mukaista on edistää hyvää yhteyttä lapsen, äidin ja isän välillä. Jos ajatellaan lapsen etua, minkä etiikan mukaista on lisätä jatkuvasti isättömyyttä?

Sari Tanus

kansanedustaja (kd), gynekologi

Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat