Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen yrittäjävähennys ei luo työpaikkoja

Menestyneiden yrittäjien palkitseminen ei juuri auta pien- ja yksinyrittäjiä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Valtionvarainministeri Petteri Orpon (kok) ja hallituksen mielestä suomalaisia kannustetaan yrittäjyyteen sillä, että jo menestyneille yrittäjille annetaan huomattavia verohelpotuksia. Orpon mukaan tämä luo ”myönteistä signaalia ja kannustavaa ilmapiiriä, jolla annetaan viestiä, että kannattaa yrittää ja menestyä”. Juuri tässä ajattelussa on se ongelma.

Hallitukselle ja etenkin kokoomukselle yrittämisessä on aina kyse menestyksestä. Tästä menestyksestä hallitus haluaa palkita.

Valitettavasti tämä menestyneiden yrittäjien palkitseminen ei juuri auta pien- ja yksinyrittäjiä, mutta verotuloja se vie valtiolta huomattavan määrän.

Orpo ja hallitus eivät ilmeisesti ole huomanneet, että useille yrittäjille kyse ei ole menestyksestä vaan siitä, että saadaan ruokaa pöytään.

Yrittäjyys on myös seurausta siitä, että omalta alalta palkkatyötä on hankala saada. Monilla aloilla mahdollisuudet kasvuun ja menestykseen ovat lisäksi olemattomat. Monet yksinyrittäjät työskentelevät koko elämänsä hyvin pienellä palkalla ja tekemällä pitkää päivää.

Nämä yksinyrittäjät ovat niitä, jotka tarvitsisivat huomattavasti suuremman tuen. He toivovat voivansa palkata mahdollisesti edes yhden työntekijän, että voisivat välillä pitää lomaa.

Yksinyrittäjää ei todellakaan auta, että suurin osa verohelpotuksista valuu menestyneille yrittäjille. Tämä ei myöskään luo oikeaa viestiä ihmisille, jotka mahdollisesti työttömänä miettivät oman yrityksen perustamista, kun palkkatyötä ei löydy.

Jos hallitus haluaa oikeasti parantaa työllisyyttä ja luoda kannustavaa ilmapiiriä yrittäjyyteen, se panostaa pienten yritysten ja etenkin yksinyrittäjien tukemiseen. Myös työttömien asemaa parantaa enemmän uusien yritysten perustamiseen suunnattu tuki kuin se, että voittoja tahkoava yrittäjä saa verohelpotuksia.

Tuomas Ojajärvi

puheenjohtaja

Etelä-Pohjanmaan vihreät, Seinäjoki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat